
Synes du også at det svært at komme ud over stepperne med kommunikation og normal markedsføring? Det er måske en mulighed at uddanne dig i adfærdsdesign
Hvad er adfærdsdesign?
Adfærdsdesign er en tankegang, som organisationer eller virksomheder bruger til at fremme en bestemt adfærd hos kunder, brugere eller andre omkring dem. Det er et bredt begreb, der tager udgangspunkt i den viden, der er på området. Det handler dog primært om at få lavet omgivelserne til at påvirke mennesker til at handle på en måde, som er hensigtsmæssigt. Med andre ord: Man forsøger at påvirke verden til at tilskynde til dem til at træffe et valg, om det så er et køb eller andre beslutninger, man gerne vil have folk til at foretage.
Adfærdskontrol adskiller sig i forhold til information ved at påvirke adfærden i selve situationen, i stedet for at påvirke den handling, der skal tages. Selve konceptet forudsætter, at man går ud fra, at mennesker ikke altid handler hensigtsmæssigt.
Hvem bruger adfærdsdesign?
Begrebet adfærdsdesign opstod i 00’erne som et lag ovenpå normal kommunikation og markedsføring. Specielt i forbindelse med finanskrisen blev værktøjet mere og mere udbredt for at få fat på det mindre marked, der var. Der var ganske enkelt brug for nye metoder til at opnå den ønskede omsætning. Adfærdsdesign bygger i øvrigt blandt andet på teorier af den israelsk-amerikansk psykolog Daniel Kahneman.
Uddannelse i adfærdsdesign
Det kræver naturligvis faglig viden at arbejde med adfærdsdesign. Heldigvis kan du finde en uddannelse, der har fokus på adfærdsdesign. En uddannelse, der er skabt til dem, der lever af at ændre andre folks adfærd. For at komme i gang med uddannelse kræver det erfaring med kommunikation, markedsføring, salg eller måske organisationsudvikling. Det er dog typisk deltagere med forskellige baggrunde, der deltager på uddannelsen.
Moduler i uddannelsen
På uddannelse i adfærdsdesign får deltagerne en bred vifte af viden og værktøjer, der er gjort anvendelige og kan bruges konkret. I starten bliver man introduceret til videnskaben bag adfærdsdesign, og om hvordan vage strategier kan omsættes til konkret ønsket adfærd. Senere kan man prøve sine kræfter af i praksis, hvor det er vigtigt at lære at forstå kunden og indsamle data. Senere skal man arbejde med de vigtige kvalitative metoder i forhold til egne cases, og til sidst opsamles lærlingen, og denne forankres i deltagerne på uddannelsen. Efterfølgende står deltagerne bedre rustet til at kunne arbejde med adfærdsdesign i en verden, hvor almindelig markedsføring ikke altid gør forskellen.
Seneste kommentarer