n11

Rigtig mange holder af at dyrke styrke- og cardiotræning. Det er noget, rigtig mange gør i træningscentre. Men er du ikke meget for at træne blandt andre, er der et alternativ. Nemlig at lave dit eget lille center i hjemmet. Det vil nok ikke være helt det samme som et stort træningscenter. Men du skal jo også kun have de ting, du har brug for. Det kan være en motionscykel, nogle håndvægte og en bænk. Det er til at overkomme, og vil med tiden også være billigere end et abonnement i et fitness center.

Spejle og god belysning er vigtigt for folk, der styrketræner

Når man dyrker styrketræning, er spejle og den rigtige belysning to vigtige ting. Især hvis man træner for at blive større. Det skaber nemlig en god atmosfære, samtidig med, at du kan holde øje med dine fremskridt. Samtidig er det også muligt at holde øje med, om du laver øvelserne rigtigt i spejlet. For eksempel hvis du laver bænkpres. Vil du finde noget godt lys, så er LED pærer rigtig gode. De giver nemlig godt og stabilt lys, hvilket er rigtig rart. Især hvis du træner i et rum, hvor der ikke er meget naturligt lys.

Rigtig mange er glade for et lille træningscenter i hjemmet, når vi rammer vinteren. For der er det ikke altid lige sjovt at løbe eller cykle en tur. Det er både mørkt, koldt, glat og vådt, hvilket er lidt kedeligt. Men har du mulighed for at hoppe på motionscyklen eller måske løbebåndet, får du din motion uden at blive drivvåd og koldt. Det er nærmest den rene luksus, når man tænker på alternativet. Samtidig behøver træningsudstyr og maskiner ikke at koste en formue. Det er naturligvis rart med noget godt udstyr, men det kan sagtens købes til en ganske fornuftig pris.

Der er mange fordele ved at dyrke motion

Der er i dag rigtig meget fokus på, at vi skal holde os sunde og raske. Dette kan man blandt andet gøre ved at dyrke motion. For eksempel løb, cykling, ketcher- eller boldsport. Samtidig er det også sundt at styrketræne. Disse ting gavner naturligvis dit fysiske helbred og gør dig stærk. Samtidig styrker det også det mentale, for motion frigiver nemlig endorfiner. Dette leder altså til velvære og glæde hos rigtig, rigtig mange mennesker. Og det er netop derfor, nogle mennesker nærmest er afhængige af ugentlige løbeture.

Det værste ved motion er dog at finde overskuddet og lysten til det. For det er jo fysisk hårdt og kræver en del energi. Men når du først er inde i rytmen, vil du opleve, at du faktisk får mere energi af det. Derudover gavner det dig gevaldigt i hverdagen. For motion og velvære giver dig mere overskud og koncentration, hvilket er en kæmpe fordel på arbejde og i skole. Så der er bestemt god grund til at dyrke motion. Så kan du også spise lidt mere kage eller slik med god samvittighed.