n11

Når vi snakker om sundhed, så tænker rigtig mange af os først og fremmest på motion og kost. Og dette er da også to helt afgørende og helt essentielle nøglebegreber, når det kommer til netop dette emne. Fungerer kroppen ikke, så er det nemlig svært at håndtere alle de ting, som livet byder på.

Men sundhed er et enormt nuanceret, varieret og bredt område. For udover den fysiske sundhed, så findes der mange, mange andre former. For eksempel den mentale sundhed, sunde omgivelser og sundt miljø. Dette er ting, der alle fletter sig ind i hinanden og påvirker hinanden internt.

Start med dig selv

Men før vi griber fat i alt det andet, så lad os lige kigge på dig selv og din krop først. Måske oplever du nogle gange, at du mangler overskud og energi i din hverdag. Det handler højst sandsynligt om, at du ikke spiser ordentligt og ikke dyrker nok motion.

Dette skal du ændre, før du går i gang med noget af det andet. Det skal du, så der bliver mere plads til at fokusere på dine omgivelser og dine medmennesker. Kom i gang med at spise mere varieret og mere grønt, og få lagt motion ind i din daglige rutine.

Kig på dit hjem

Som sagt kan sundhed være mange ting, og det kan også handle om det miljø, som du til daglig befinder dig i. For eksempel kan du kigge lidt på dit hus, som jo også er en vigtig del af dig. Du kan for eksempel tænke over, om dit hjem er med til at bidrage positivt eller negativt til den grønne omstilling.

Den grønne omstilling er en del af vores alles fælles sundhed, særligt på sigt. Derfor kan du med fordel optimere den måde, du forbruger energi på i hjemmet. Det kan du blandt andet gøre, ved at få en moderne varmepumpe.

pære

Luft ud

I forlængelse af dette, så er det også enormt vigtigt, at du har fokus på indeklimaet i dit hjem. Dette handler ikke om verdens klima, det handler om klimaet i rummene i dit hjem.

Her er det enormt vigtigt, at du tænker på at lufte ud med jævne mellemrum. Du skal gerne lave gennemtræk i dit hjem mindst tre gange om dagen, så den gamle luft kan blive skiftet ud med ny. Dette er godt for både krop og sind.

Ryd ud i dine bekendtskaber

Som sagt er din psykiske sundhed også enormt vigtig, for selvom kroppen har det godt og dit hjem kører på grøn energi, så kan der godt være masser af kaos og usunde tanker oppe i dit hoved.

Det kan blandt andet være nødvendigt, at du revurderer nogle af de venner, som du omgiver dig med. Tænk over om disse mennesker bidrager med positiv energi til dit liv, eller om de i højere grad fylder det med negativitet. Er det sidste tilfældet, så er det måske på tide at sige farvel til dem.

veninder

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.