n11

En af de store udfordringer ved at skulle leve sundt, er helt klart kosten. I sig selv er det ikke et problem at spise sund kost, da det kan gøres både nemt og lækkert. Nej, der hvor det først bliver svært, er når der skal holdes fast i de gode kostvaner.

Læs derfor her gode råd, tips og tricks til at holde fast ved de gode kostvaner, så du kan fortsætte den sunde livsstil.

Sund avokadomad

Gør det nemt at spise sundt

Der hvor rigtig mange falder i når det kommer til at spise sundt, er når det bliver for besværligt at følge en sund kostplan. Vil du derfor undgå denne fælde, må du derfor gøre en indsats for at gøre det nemt for dig selv at spise sundt. Hvordan kan det gøres?

En god måde hvorpå du kan gøre det ekstra let at spise sundt, er ved at slippe for selv at skulle fedte rundt med indkøb og opskrifter. ”Hvordan kan man lige undgå det?”, tænker du helt sikkert. Ved at bestille en måltidskasse, kan man undgå at skulle bruge al for meget tid og overskud på den sunde mad. Med en sådan en vil man nemlig få tilsendt opskrifter og de ingredienser, man skal bruge. Det er altså slut med selv at skulle bruge tid og energi på indkøb og planlægning af aftensmaden! Smart!

Det er okay at falde i, så længe man kommer op igen

Mange har fejlagtigt den holdning til sund kost og madlavning, at det hele er ovre hvis bare man falder i en usunde fælde en enkelt gang. Det er det dog overhovedet ikke, hvis blot man sørger for at komme op igen!

Man kan ikke undgå at falde i fælden, og måske ende op med at få en omgang flødekartofler til aftensmaden. Det er også helt okay at give sig selv lov til at spise den mad, man bare længdes efter, en gang imellem. Bare tænk på alle de gange, hvor du ikke falder i og spiser sundt! Så er det altså okay at tage en cheat day en gang imellem, hvor alle de lækre sager ryger ned. 

unde nødder

Beløn dig selv for at spise sundt

Det er helt sikkert nemmere at spise sundt når du husker at belønne dig selv for at gøre det. Ofte kan man nemlig have en tendens til kun at fokusere på alt det, man gør forkert. Hvad med at fokusere på alt det, man gør rigtigt, i stedet for?

Ja, fokuser på det gode, og husk så at belønne dig selv for det! Når du husker at belønne dig selv for de gode, du gør kostmæssigt. Så vil det helt sikkert være nemmere at blive ved med at spise sund kost.