n11

Hvis du ejer egen bolig, så er der ofte en række ting, som du drømmer om at få ordnet. Det kan være ønsker om mere plads i køkkenet, et nyt badeværelse eller en skøn udestue. Hvad end du går og drømmer om, så er der rig mulighed for at få pulsen op og bruge kroppen, hvis du engagerer dig i byggeprojektet.

mand over plantegninger

Få styr på detaljerne inden start

Der er rigtig mange ting, du selv vil kunne tage del i, hvis du skal have lavet om, bygget til eller måske bygget helt nyt. Dog skal du være opmærksom på, at konstruktionerne er i orden, så de lever op til alle krav og regler for nyt byggeri. Selvom du måske har hænderne skruet rigtigt på, så er det nødvendigt for din egen skyld, at du har tjek på planerne inden start.

Derfor kan det være en fordel, hvis du henter en professionel rådgiver ind, der kan sørge for, at tingene spiller. En rådgivende ingeniør såsom Peter Stavanger kan levere al den dokumentation, der er behov for, før du kaster dig ud i et større projekt. 

Få pulsen op med klargøring

Inden håndværkerne kan komme til, så skal din bolig ofte klargøres til byggeprojektet. Her er der rig mulighed for at få brugt kroppen og få pulsen op. Hvis du skal bygge om eller til, skal du have flyttet møbler og andet, der vil stå i vejen for håndværkerne. Du skal alligevel selv gøre plads, så se det som en mulighed for at presse lidt ekstra fysisk arbejde ind i dagen.

Du kan også selv stå for eksempelvis at pille gamle klinker ned på badeværelset, vælte vægge efter godkendelse af håndværkerne eller rive gammelt gulvtæppe op. På den måde får du både brugt din krop, men kan samtidigt spare nogle håndværkstimer. 

håndværker bærer ting

Hjælp med at fjerne affald

Hvis der skal rives vægge ned eller fjernes gammelt gulv, så vil der naturligvis være en masse affald, der skal fjernes. I stedet for at betale håndværkerne for at bære det ud af din bolig, så kan du selv give en hånd med og få sved på panden.

Det vil både spare dine håndværkere for besværet, men du kan også få pulsen op, når du kører trillebøren ud til containeren. Det er nemlig hårdt fysisk arbejde, hvis der skal slæbes gamle gipsvægge, gulvtæpper eller andet affald fra byggeriet. Samtidigt kan dine håndværkere hurtigere komme i gang med det, som de egentlig er eksperter i, så dit byggeprojekt kan komme i mål så hurtigt som muligt.