n11

For det første; hvad indebærer cardio træning helt præcist? Cardio fokusere på træning af hjerte og kredsløb. Det handler altså om at holde pulsen oppe i længere tid, såsom ved hjælp af løb, cykling, romaskiner el.lign.

Cardio er altså ikke en træningsform hvis hovedfokus er på fedtforbrænding, men det ligger i stedet på enten vedligeholdelse eller forbedring af kroppens (specielt hjertets) sundhed. Det betyder dog ikke at vægttab ikke følger med cardio træning – det følger nok med alle former for træning.

Siden cardio trænings’ fokuspunkt ligger ved udholdenhed, er det den perfekte træningsform for dig der gerne vil blive slankere og have tonede muskler, uden at blive mere bredskuldret og muskuløs at se på.

Ude godt, men hjemme måske bedre?

Det er vigtigt at gøre sig overvejelser om hvor man vil foretrække at dyrke fitness henne, ligegyldigt om det er cardio, crossfit eller noget helt tredje, der ikke starter med c. Det kræver fokus at træne, og er du typen der ikke kan fokusere med mange omkring dig, kunne det være du skulle overveje at investere i et løbebånd eller en romaskine.

Bor du længere ude på landet er løbetræning i det fri også en oplagt mulighed. Men god musik eller en hyggelig podcast i ørerne, kan tiden hurtigt løbe af med dig, og frisk luft er bare et ekstra plus oveni.

Cardio_begynder_tips

Er du den mere udadvendte type og ikke så nervøs for at svede i offentligheden, er et fitnesscenter oplagt. De har maskinerne du skal bruge, og du kan eventuelt tage et par gode venner eller veninder under armen, så i kan hjælpe og motivere hinanden gennem træningen.

Det er vigtigt at huske en fyldt vandflaske og et håndklæde, når du tager i fitness første gang. En energibar el.lign. energifyldt snack, kan også være en rigtig god ide at have med.

Træn med en træner

Er du i tvivl om hvilke øvelser vil være bedst for dig, eller mangler du et specifikt program til at hjælpe dig med at gøre dig klar til et maraton el.lign., så kan det være klogt at investere i en personlig træner. Udover at personlige trænere selvfølgelig er ekspertiser indenfor fitness, så hjælper det en hel del på motivationen at træningen bliver noget man skal møde op til. Så selv hvis du egentlig har styr på hvad du skal gøre, er en træner måske alligevel en god ide, hvis du bliver lidt for fristet af den bløde sofa og de velduftende popcorn.

Cardio_begynder_tips_

En personlig træner vil også være bedre til at bedømme hvilke øvelser og hvilket træningsprogram der vil passe bedst sammen med dine mål, og hvis du gerne vil have gode råd til spisevanerne, kan du også finde dem hos træneren.

Er du ikke glad for at træne sammen med en du ikke kender, eller har du ikke økonomien til en personlig træner, så kan du altid spørge omkring i din vennegruppe, om der ikke er nogen der vil hjælpe dig i gang med din træning. Ideelt ville være hvis du tilfældigvis har en ven der har dyrket cardio eller lignende fitnessprogram, så de kan give råd videre de måske selv har fået af en personlig træner engang.

 


Dette indlæg indeholder ikke redaktionelt materiale og er udtryk for skribentens holdning.