n11

Hvis du gerne vil have styr på din træning, så er det vigtigt at du laver de træningspas som giver mening for dig. Der er styrketræning, som er til formning og opbygning af muskler. Dette er en god måde, hvorpå du kan ramme fokuspunkter som du vil stramme op eller forstørre. Når det drejer sig om vægttab, så er cardio træning vejen frem. Her er der nogle som er mega glade for intervaltræning, som er en træningsform, hvor du skifter mellem højt og lavt tempo. Nogle kan bedst lide at træne om morgenen, andre om eftermiddagen eller om aftenen. Det er vigtigt du finder et mønster som giver mening for dig, på den måde er du nemlig mere sikker på at holde ved din træning.

Sådan får du lagt den bedste kostplan til dig selv

Det er dog ikke kun selve træningen og trænings mønsteret, som du skal have fokus på. Du skal også huske kosten, dette er den ideelle vej til et sundere liv og et bedre helbred. En kombination af regelmæssig træning og den rette kost, vil også give dig de bedst resultater. Derfor er det vigtigt at du har fokus på begge. Det kan være en god idé, hvis du er ny i faget eller ikke er helt sikke på, hvad du laver, at du søger hjælp hos en der ved, hvad de snakker om. Få lavet en kostplan til vægttab, med denne guide og beregner, og skræddersy din egen kostplan, så den passer til dig og dine behov. Når du skal lave den ideelle kostplan, så skal du have styr på dine makrotal, men hvad er det lige? makro er en forkortelse af makronæringsstoffer og det er de grundsten som du finder i kosten. De tre vigtigste er fedt, kulhydrater og proteiner. Det er dem du skal have styr på, hvis du ønsker de bedste resultater.

yoghurt

Få styr på dine makrotal

Der er indtil videre ikke beviser for, hvilke makrotal der giver de bedste resultater. Så længe du holder dig inden for det antal kalorier du skal have om dagen og dit proteinindtag, så kan du godt svinge mellem fedt og kulhydrater. Skal du tabe dig skal du som gennemsnit spise 500 kcal færre end dit ligevægtsindtag. Som hovedregel siger man, at voksne skal indtage alt i mellem 0,8 til 1,5 gram protein pr. kilo i kropsvægt, pr dag. Styrketræner du, så kan du godt have behov for mere.