n11

Måske tænker du, at det der meditation er noget pjat? Eller at det måske er fantastisk for nogle, men bare ikke lige for dig. Meditation er et vidunderligt værktøj til at få et roligt nervesystem, et friskt pusterum fra hverdagens stress og jag og en masse andet. Meditation er derfor også et rigtig godt værktøj for dig, som lever et aktivt liv – og alle kan lære at meditere! Du kan også læse mere om meditation, og få flere tips til at meditere her.

Hvorfor meditere?

Måske undrer du dig over, hvorfor du skal meditere. Der er mange grunde til, hvorfor det kan være en god idé at meditere, men især pga. den livsstil vi har skabt i dagens Danmark, kan meditation være et godt værktøj. Vi er vant til, at det hele skal foregå i et meget højt tempo, og dette kan desværre ende ud i stress. Heldigvis har meditation stor indvirkning på stress. Du kan derfor forebygge stress ved at meditere.

Fordele ved meditation

Meditation har mange fordele. Men herunder får du lige et par af dem:

  • Dit nervesystem bliver beroliget.
  • Du får mere overskud i din hverdag.
  • Du får opbygget et stærkt immunforsvar.
  • Du forbygger stress.

At meditere har derfor mange fordele. Der er selvfølgelig mange flere fordele ved at meditere, så dette er blot et udpluk, men du kan alligevel danne dig et billede af, hvad meditation kan gøre for dig.

yoga_

Hvor længe skal du meditere?

Du skal meditere 20 minutter hver dag – med mindre du ikke har tid – så skal du meditere i en time…

Sådan lyder et gammelt buddhistisk ordsprog, og det kan være et ret godt udgangspunkt. Du behøver ikke nødvendigvis sætte flere timer af hver dag til at meditere, et par minutter er også fint. Det kan dog være en god idé, at du får det gjort til en rutine i hverdagen. På den måde bliver det helt naturligt, og du får et dagligt pusterum fra hverdagens stress og jag.

Hvordan lærer du at meditere?

Du kan lære at meditere på mange måder. Du kan f.eks. tage på et kursus hvor du lærer at meditere, eller du kan følge en guidet meditation på CD.

Du kan også starte med at følge disse tips:

  • Afsæt 10-15 minutter
  • Find et sted med stilhed
  • Sluk alt elektronik
  • Fokuser på din vejrtrækning
  • Lad tankerne passere

Hvis du har svært ved at være i nuet, så fokuser på din vejrtrækning.