n11

En crosstrainer er den perfekte træningsmaskine til dig, der gerne vil have en god og pålidelig allround maskine, der styrker og træner hele kroppen. Crosstraineren er en del af kredsløbsmaskiner, og disse typer af træningsmaskiner er noget af det bedste at træne på – både i forhold til at øge kondition, tabe vægt eller øge muskelmasse.

skånsom-træning

Kom godt i gang med at træne med en crosstrainer

Det kræver ingen ekspertise at komme i gang med at træne med en crosstrainer, og det er noget, du lærer hurtigt. Det minder også meget om løb, hvorfor bevægelserne ofte føles meget intuitive, når du står på træningsmaskinen. En crosstrainer kræver heller ikke, at du bruger tid på at justere den, som der f.eks. er nødvendigt at gøre med en motionscykel. Derfor er det også hurtigt at komme i gang med at bruge den. Din maskine bruges nemt ved, at du placerer en fod på hver fodpedal og tager fat i de to håndtag. Herefter laves den løbende bevægelse i det tempo, du finder tilpas.

Kontrolleret og skånsom træning

Mange er glade for træningsmaskinen, da man kan opnå meget kontrolleret og skånsom træning. Har du f.eks. udfordringer med knæet, er det den oplagte træningsmaskine at bruge. Denne er langt mere skånsom som et alternativ til løb. Her undgår du nemlig stød op igennem benene, som på sigt kan give skader. En crosstrainer muliggør også en meget kontrolleret træning, hvor det er nemt at styre pulsen og endda zone en smule ud, mens man står og forbrænder kalorier. Derudover træner du naturligvis også dine arme mere i forhold til løb.

Forskellige typer 

Der findes to forskellige typer af crosstrainer, som kaldes for frontdrevne – og bagdrevne. Den bagdrevne er ofte lidt mindre end den fontdrevne, og den kan derfor være at foretrække, hvis man f.eks. ikke har meget plads i hjemmet. Dog kommer den frontdrevne crosstrainer typisk med flere muligheder og indstillinger, og nogle mener også, at bevægelserne på den frontdrevne er mere behagelige. Bevægelser på den frontdrevne er nemlig mere aflange, hvor de på den bagdrevne crosstrainer er mere cirkulære. I dag findes mange crosstrainere også med integreret tablets, der gør det nemt at fifle med de forskellige indstillinger og danne overblik over sin præstation. Du kan f.eks. justere på modstandskraft, eller du kan holde øje med din puls og dit tempo. 

træning

Et stort udvalg af crosstrainer 

Online finder du et stort udvalg, så du har en god garanti for at finde en, der passer til dig. For at finde den rette model, kan du starte med at kigge på, hvilke behov du har. Det er f.eks. ikke ligegyldigt, om du skal bruge den et par gange om ugen, eller om du skal træne intensivt på den mere jævnligt. Har du nogen spørgsmål til, hvilken crosstrainer du skal vælge i forhold til din træning og dine forventninger, finder du mange gode guides om emnet.