n11

Vi får alle jævnligt tudet ørerne fulde med vigtigheden af at løbe en tur nogle gange om ugen.

Men der er altså bare nogle af os som har lidt svært ved at være med i den klub.

Ømme hofter, ondt i knæene og ankler der føles som om, de kan smide kroppen af fødderne hvad øjeblik, det skal være!

Bare rolig til alle jer, der har det sådan. I kan sagtens nå det inden, det er for sent; man kan nemlig vælge at gå sig i form! Ja, det er rigtigt nok, man kan sagtens gå sig i form, og dermed mindske belastningen af leddene i forhold til hvis man løber..

Planlæg dine gåture og kom godt igang med forbrændingen

Det er væsentligt, at få pulsen op så meget, som overhovedet muligt – og helst hver dag – for at blive godt rustet mod eks. kredsløbssygdomme. Derfor skal man undervejs sørge for et godt tempo på sin gåtur.

Men det er nu ikke altafgørende at være konstant forpustet, når man er ude på sin rute. Der vil også være mulighed for at nyde omgivelserne i fulde drag.

Effekten er der nemlig lige så snart, du er kommet ud af døren.

Uanset hvor hurtigt, du bevæger dig, så vil du forbrænde din vægt i kalorier der kilometer! D.v.s., at hvis du vejer 100 kg. så forbrænder du 100 kalorier per gået kilometer. Går man så hurtigt, at man oven i købet bliver forpustet, så fortsætter forbrændingen endda et stykke tid bagefter.

Jo længere du derfor går, jo mere forbrænder du, og derfor tager det naturligvis en del af din tid, da du helst skal gå hver dag – uanset vejret. Derfor skal du planlægge dine uger, så der ikke opstår forhindringer.

løb

Udstyr der kan gøre turen bedre

Rigtig mange mennesker, både mænd og kvinder, døjer med lår, der gnider mod hinanden, når de går. Især på varme dage, kan det være meget ubehageligt og afholde nogen fra at bevæge sig ud på den daglige tur. Det kan nemlig give nogle slid- eller brændemærker, der hvor lårene mødes.

Men det er der råd for: Glidecreme! Ja, rigtigt – glidecreme!

Silikonebaseret glidecreme er lidt bedre til dette formål, end en vandbaseret glidecreme. Denne type creme er nemlig konstrueret sådan, at den smører i lang tid uden at trænge ind i huden – ganske effektivt.

En anden god idé at have på sin udstyrsliste, er naturligvis nogle rigtig gode vandresko, der passer til terrænet.

Skal man gå i et kuperet område, skal man vælge sko med god ankelstøtte og ordentlige såler. På flade og jævne strækninger, kan en god løbesko gøre mirakler.

Hvor langt skal jeg gå for at det virker?

Som allerede nævnt, så er der effekt med det samme. Dog er effekten naturligvis større, jo længere og jo hurtigere man går.

Det vigtigste er dog, at man kommer igang.

Derfor anbefales det at starte med et par kilometer og så bygge på således at man er oppe på 10 – 12 km på 4 – 5 uger.