n11

Dette er et spørgsmål, mange stiller sig selv. Behøver man virkelig at motionere, for at holde sig sund? Søger man et konkret svar på dette spørgsmål, bliver det et ja. For motion forebygger nemlig en masse. Heriblandt forhøjet blodtryk, hjertesygdomme og generelt risikoen for at få en blodprop.

Samtidig styrker man både led og muskler ved motion. Forbedrer man sin kondition, er der altså flere fordele at nyde godt af. Samtidig leder motion til velvære, hvilket naturligvis er en fantastisk følelse.

Kan man motionere sig slank?

Folk motionerer af flere forskellige årsager. Nogle elsker en løbetur i skoven, mens andre har et mål med motionen. Eksempelvis at løbe et marathon. Samtidig motionerer en del mennesker også for at holde sig sunde. Dog er der også dem, der gerne vil smide et par kilo.

Vil man opnå et vægttab, er motion uden tvivl et godt skridt at tage. Selvom det ikke er motionen man taber sig det store af, hjælper det. For man forbrænder lidt kalorier ved hver løbetur. Samtidig er der ligeledes efterforbrændingen. Denne opnås typisk ved meget intens træning. Eksempelvis træning på en romaskine eller HIIT træning.

Den nemmeste vej til et vægttab, er ændringer i sin kost. Spiser og drikker man generelt usundt, er det ganske let at opnå et vægttab med nogle modificeringer. Selvom det kan tage lang tid. Drikker man eksempelvis sodavand dagligt, kan man udskifte dette med vand. Ligeledes kan man udskifte fastfood med god, sund mad. Selvom det kan være en kæmpe udfordring, hjælper det utrolig meget.

Motion_sundhed_cardio

Man kan eventuelt starte stille og roligt. For eksempel kan man cutte lidt ned på mængden af sodavand, man indtager. Stille og roligt kan man drikke mindre og mindre, indtil man til sidst bare holder sig til vand. Dette kræver meget selvdisciplin, hvilket mange af os ikke har.

Undgå dårlig kontidion og åndenød

Kommer man i bedre form, vil man takke sig selv. Men hvordan forbedrer man sin kondition? Er man i utrolig dårlig form eller overvægtig, kan man starte med at gå. For hver eneste gåtur, kan man gå lidt op i tempo. Til sidst kan man begynde at løbe stille og roligt i intervaller.

Er man interesseret i dette, er der mange guides at hente online. Ligeledes kan man få skræddersyet et program af en professionel. Hjælpen er ikke langt væk – det gælder bare om at komme i gang.

Går man fra at være i åndenød efter et minuts trappegang, til at kunne løbe bare én kilometer, er det kæmpe fremskridt. Dette kan opnås gennem cardio træning. Som tidligere nævnt ved gå- og løbeture, men også mange andre metoder. Eksempelvis cykling og diverse maskiner som en motionscykel, crosstrainer og meget mere. For selvom motion ikke forbrænder fantastisk mange kalorier, er det i den grad vigtigt.

Motion_sundhed_cardio

Man kommer trods alt ikke i form af sund kost. At være ude af form, er aldrig godt for kroppen. Det er derfor med at tage det første skridt og komme igang. Har man først fået taget sig sammen, er det slet ikke så slemt. Det er ofte tanken om en løbetur i kulden, der afholder mange fra at gøre det.


indlægget indeholder ikke redaktionelt materiale og er udtryk for skribentens holdning.