n11

Træning er en fast del af rigtigt mange danskeres liv. Men det er slet ikke alle, der er vilde med at drøne ned i fitnesscenteret for at træne, og det er heller ikke alle, der har muligheden. Men de fleste har muligheden for at komme i gang med træningen derhjemme. Det kræver ikke nødvendigvis meget plads, og det eneste, du reelt har brug for, er dedikation, tålmodighed og prioriteret tid.

Fordele ved at træne derhjemme

Der er rigtigt mange fordele ved at lade træningen foregå derhjemme. Og den største fordel er nok, at du sparer ret meget tid. Når du træner i et træningscenter, bruger du jo netop en masse tid på at komme frem og tilbage til og fra centeret, og den tid kan du bruge på enten at træne eller gå i bad efter træningen. Du får dermed foræret minimum en halv time ved at træne derhjemme.

Desuden er hjemmetræning også en del mere fleksibelt, idet du ikke er afhængig af fitnesscenterets åbningstider, og du kan træne præcis, når det passer dig. Du holdes heller ikke hjemme på grund af dårligt vejr, og de dårlige undskyldninger står heller ikke i kø, når du bor, hvor du træner.

Endelig har du også fuldstændigt selv kontrol med, hvilket musik du skal træne til, og hvilke øvelser og rutiner, du gerne vil køre. Med andre ord kan du helt selv strikke dit træningsprogram sammen til den musik, der motiverer dig og på det tidspunkt, der passer dig bedst.

Sådan kommer du i gang

Hvis du har et større hus, kan du overveje at dedikeret ét af værelserne til træningsrum, så du har et enkelt sted, hvor dit træningsudstyr står. Dermed flyder det ikke rundt i resten af dit hjem. Det kan også være, at du har en stor kælder eller en garage, hvor træningen med fordel kan foregå i.

Hvis du vælger at indrette et rum i dit hjem til træning, kan det være en god idé at få lidt hjælp udefra på forhånd, når du skal indrette lokalet, da der kan være nogle forhold omkring for eksempel udluftning, gulvets styrke og ophæng af diverse redskaber som kan være en smule mere indviklede, end du måske selv kan klare. Få hjælp her fra et byggefirma, så du er sikker på, at dit træningslokale spiller max.

Hvis ikke du har et ekstra rum, kan du stadig sagtens træne derhjemme. Du kan gemme træningsudstyr under sengen og have en måtte stående bagved døren, så dit udstyr ikke roder på andre tidspunkter, end når du skal bruge det.

Hvilket udstyr skal du have?

Valg af udstyr afhænger helt og holdent af, hvad du gerne vil træne. Vil du for eksempel gerne dyrke yoga hjemme på stuegulvet, skal du bruge en yogamåtte, yogablokke og eventuelt et blødt tæppe og en yogapude. Vil du gerne styrketræne, skal du som minimum have nogle vægte, og her kan det også være en fordel at have en bænk samt et rack, hvor du kan placere vægtstangen.

Vil du primært dyrke cardio, bør du investere i et godt løbebånd, motionscykel eller crosstrainer.