n11

Der er rigtig mange, der dyrker cardio. Nogen foretrækker at løbe, mens andre cykler. Samtidig er der også dem, der foretrækker at have en, de kan gøre det med. For så har man jo en, man kan snakke med imens, hvilket ofte er lidt sjovere. Det kræver bare lige, at du kan finde en, der kan lide det samme som dig.

telefon

Hvordan finder man en at dyrke cardio med?

Kender du ikke lige en, der er interesseret, er det ikke helt nemt. Du kan selvfølgelig melde dig ind i en løbeklub. Men er det romaskinen i fitness centeret, du bruger, hjælper en løbeklub dig ikke. Dog er der andre muligheder. Du kan bruge en app, nemlig WhatsApp, hvor du kan komme i kontakt med en masse mennesker. Lær mere via denne guide til WhatsApp. Er du heldig, finder du en ligesindet person, så din cardio bliver lidt sjovere. Det gælder naturligvis alle former for cardio. Det kan for eksempel sagtens være en, du kan løbe en tur med en gang imellem eller lignende.

Har du nogle gange lidt svært ved at komme af sted, er en træningsmakker rigtig godt. For så kan I holde hinanden ved ørerne, hvilket faktisk ofte hjælper. Ofte har man heller ikke lyst til at skuffe sin træningsmakker. Og det er jo godt, for så kommer du måske oftere af sted. Men samtidig er det naturligvis også vigtigt, at du har lyst. For det er ikke sjovt at tage ud og løbe eller cykle, hvis du aldrig har lysten jo. Så du skal naturligvis også passe på, at du ikke tvinger dig selv til det.

mand og kvinde

Hvorfor er cardio så vigtigt?

Til at starte med, er motion vildt sundt for kroppen. Det opbygger muskler og holder dem i gang, styrker dit hjerte og dine led. Derudover forebygger regelmæssig motion livsstilssygdomme som type 2-diabetes og hjerte-kar sygdomme. Dog er cardio ikke udelukkende fysisk gavnligt. Det hjælper nemlig også med andre ting. Det gør dig frisk og glad, formindsker risikoen for stress og depression og meget andet godt. Der er altså udelukkende fordele at hente, når du dyrker cardio.

Er du helt ude af form, bør du altid starte stille og roligt ud. Til at starte med, kan du jo bare gå. Så kan du sætte tempoet op, og til sidst løbe bare et enkelt minut eller to. Det er med at få en følelse af, hvor meget du kan. På et eller andet tidspunkt skal du nok være i stand til at løbe en god tur. Det er bare med at være tålmodig til at starte med. På denne måde undgår du skader, hvilket er vigtigt at fokusere på. Så tag det altid roligt i starten, så skal det nok gå.