n11

Ikke alle mennesker forbinder ferie med afslapning, is og fadøl. For et stigende antal danskere er ferien derimod et tidspunkt, hvor man for alvor kan dyrke sin træning. Og det giver ny motivation at bytte det lokale træningscenter ud med palmer og azurblåt hav.

Der findes aktive ferier for alle aldre og alle træningstyper, så det er bare med at komme afsted. Måske du endda vil udfordre dig selv og prøve kræfter med helt nye motionsformer? 

Mand klatrer på klippe

Varieret træning på sportsresorts 

Et sportsresort er den billigste og nemmeste løsning for sportsturister. Her har du et væld af træningsfaciliteter samlet på ét sted, fra tennis- og golfbaner til swimmingpools med olympiske mål. 

Den yoga-interesserede single kan tage holdundervisning på stranden. Den seriøse triatlet kan leje en racercykel. Og den gigtplagede pensionist kan få smurt leddene med en omgang vandgymnastik.

Du kan finde sportsresorts gennem de fleste rejseselskaber. Blandt de mest populære destinationer er Lanzarote, Mallorca og De Kanariske Øer. Konkurrencen er stor, så der er altid gode tilbud på pakkerejser med all inclusive.

Er du klar til klatring?

Klatring er en populær ekstremsport, der kræver enorm styrke, balance og ikke mindst teknik. Det tager tid at blive dygtig, og man skal starte i det små for ikke at komme til skade. 

Du kan finde spændende klatreruter for både begyndere og øvede overalt i Europa. Der er jo rigeligt med bjerge og klipper at vælge imellem. 

Her er et udpluk af de professionelle klatreres favoritter: 

  • Kalymnos i det græske øhav
  • Dolomitterne i de norditalienske alper
  • Frankenjura i Tyskland.

Vær opmærksom på, at der er tale om en relativ dyr sport. Du skal som minimum købe et par gode klatresko, og derudover kommer klatresele, karabiner og forankring. Det meste kan heldigvis lejes.

Kvinde på strand med surfboard

De bedste steder at surfe i Europa

I Danmark har vi faktisk nogle af Europas bedste surf-muligheder. Det gælder især for Vesterhavets bølger, og kyststrækningen i Thy har sågar fået betegnelsen ”Cold Hawaii”.  

Mens de rigtig passionerede surfere ikke lader sig slå ud af grå himmel og minusgrader, handler det for de fleste vandhunde om at komme sydpå. 

I det sene forår og tidlige efterår kan du overveje en af følgende populære surf-destinationer:

  • Biarritz i det sydvestlige Frankrig
  • Ericeira i Portugal
  • San Sebastian i Baskerlandet.

I vinterhalvåret er De Kanariske Øer det sikreste valg. Her er vandet omkring 20 grader varmt, så du kan sagtens holde varmen i bølgen blå. Og selvom de spanske ferieøer er på breddegrad med Sahara, ligger både fly- og hotelpriser i den billige ende.

Lån penge til rejsen 

En aktiv rejse behøver ikke koste en formue, hvis du søger gode tilbud og bliver indenfor Europas grænser. Kniber det alligevel med at spare penge sammen til rejsen, kan du altid tage et hurtigt lån. 

Med Tando Lån har din kredithistorik ikke betydning for ansøgningen. Her kan du låne penge til drømmerejsen, så længe du har en kautionist. Det kunne jo f.eks. være din rejsepartner. 

Ferielån er et af de mest udbredte lån i Danmark, og det er der ikke noget at sige til. En aktiv rejse er en investering i både krop og sjæl, og oplevelser for livet kan ikke gøres op i kroner og ører!