n11

Måske bruger du din cykel hele året rundt, men der er ikke noget som godt vejr, der giver os lyst til at hoppe på cyklen. Foråret giver fornyet energi og lysten til at komme udenfor, helst helt ud i naturen. Cykling er både sundt, nemt og forfriskende. En el cykel gør cyklingen letter og tillader endnu længere cykelture. Læs mere om det herunder.

Almindelig cykel eller el cykel

Der er ikke stor forskel på hvad du kan bruge en almindelig cykel og en el cykel til. Forskellen ligger mere i hvor langt du kan komme på din cykel eller din el cykel til dame eller mand.

Bor du langt fra den skov du elsker at gå tur i, kan det forekomme uoverstigeligt både at cykle derhen og bagefter at gå turen i skoven. Mange vælger i stedet at tage bilen. Alternativet er en dame elcykel eller en herre elcykel. På el cykel får du hjælp til turen, så du både kan få frisk luft på cykelturen og på gåturen. Desuden sparet du miljøet for unødvendig forurening, fordi du jo netop ikke tager bilen.

På el cykel til og fra arbejde

Rigtig mange mennesker bruger deres bil til at komme til og fra arbejde. Nogen bruger bilen om vinteren og cykler kun om sommeren. En el cykel kan du bruge til og fra arbejde hele året rundt. Igen, sparer du miljøet for unødig forurening. En el cykel forurener ikke. Du sparer også rigtig mange penge ved at lade bilen blive hjemme. Hele det budget du har sat af til transport og benzin bliver lige pludseligt overflødigt. Desuden får du frisk luft og motion hver eneste dag.

Jo, det er koldere at cykle om vinteren end om sommeren, men som med alle årstider på vores breddegrader handler det kun om den rette beklædning til årstiden. Med en god heldragt, vanter, hue og et par varme støvler, kan det sagtens lade sig gøre uden at komme til at fryse.

Ud i det blå med fuld fart på

Frem for alt så er en el cykel frihed. Du er ikke begrænset af tid og sted. Du kan hurtigere end på en almindelig cykel nå fra A til B. Oven i købet er du ikke udkørt på samme måde som hvis du kørte på en almindelig cykel. Du har altså sparet på energien og kan nyde skovturen, strandturen eller hvilken tur det nu er du har valgt, i fulde drag.

Frihed, eller følelsen af frihed, er en af de ting vi mennesker sætter allerhøjest og det er netop det en el cykel giver os.