n11

Mange er begyndt at træne hjemme, og det kan være svært at overskue, hvordan man bedst indretter til det i hjemmet, så det ikke fylder for meget. Her får du en masse gode råd til, hvordan du får det meste ud af pladsen i dit hjem. Du kan nemlig træne i alt fra en villa til et kollegieværelser, og her kan du læse om, hvordan det kan lade sig gøre.

Sørg for god opbevaring til udstyret

Hvis du har en del træningsudstyr, så er det fedt at kunne pakke det meste væk, når du ikke bruger det. Har du et kontor, så kan du kombinere det med træningsrum. Måske har du et lækkert plankebord som skrivebord? Så kan du købe skuffer eller en reol i samme slags træ, så det matcher dit plankebord. Så kan du opbevare vægte, yogamåtter og så videre på en smart måde, som passer ind i rummet. Her holder du gulvet frit, så du ikke går og falder over udstyret.

Træning med vægt

Få udstyr der ikke fylder

En del træningsudstyr fylder meget i et rum, men der er heldigvis en del, som ikke gør. Hvis du er glad for øvelser til armene, så kan du købe en gymnastikribbe. Den kan sætte fast på væggen, og den fylder næsten ikke noget ud i rummet. Køb den i samme slags træ som dit plankebord og andre møbler – så binder det rummet smukt sammen.

En ribbe kan bruges til mange øvelser. Du kan lægge dig på ryggen med fødderne mod ribben. Så sætter du fødderne under ribben, og med det hold på dine fødder, kan du lave effektive mavebøjninger helt uden en partner. 

Det er fedt at være uafhængig af, at der er en anden hjemme, når du træner. Så kan du også stille en højtaler på dit plankebord og sætte den fedeste workout-playliste på som motivation til træningen.

Klappet og klar

Ønsker du større træningsmaskiner, så er der heldigvis også gode muligheder her, som ikke fylder det hele. I dag kan man nemlig få maskiner såsom en motionscykel, som kan klappes sammen efter brug. Så kan den stå i et hjørne eller et skab.

Ønsker du noget endnu mindre, som også sparer tid? Så kan du købe en pedaltræner, som du kan bruge, mens du arbejder ved dit plankebord. Det er bare pedalerne fra en motionscykel, men de bruges under bordet, mens man arbejder.

Træskrivebord

Helt minimalistisk

Hvis du virkelig ikke har plads i hjemmet, så kan man få meget træning ud af en yogamåtte. Den kræver meget lidt plads i et skab eller under sengen, men den kan bruges som underlag til yoga, pilates, styrketræning og mange andre øvelser. Hvis du så også har et par håndvægte, så er du rigtig godt på vej med hjemmetræningen.