n11

Alt for mange atletiske karrierer stopper for tidligt på grund af sportsskader. Når du ser en fodboldkamp i fjernsynet, er der næsten altid en spiller, som må sidde over på grund af en sportsskade. Sportsskader er i det hele taget en rigtig stor faktor i sport. Også hvis du blot dyrker lidt motion i din fritid. Det er vigtigt at være opmærksom på, hvor meget en sportsskade kan betyde for dig, og hvor vigtigt det derfor er at forebygge og modarbejde dem.

Forebyg sportsskader

Dyrker du motion eller sport i din fritid, er det selvfølgelig en god ting, og frygten for at få skader bør ikke afholde dig fra det. Derfor er det dog alligevel vigtigt at gøre hvad man kan for at undgå, at en skade pludselig får stor indflydelse på dit liv.

Sport

Den primære metode til at forebygge sportsskader, som de fleste kender til, er naturligvis opvarmning. Som børn lærer vi at strække ud og varme op inden træning, og det er der en grund til. At musklerne er varme og strukket ud, betyder at de ikke lige så let får skader. Derfor er det vigtigt at sørge for, at du altid laver et kvarter eller en halv times udstrækning og opvarmning inden du træner eller dyrker sport.

Der findes også andre ting, som det er vigtigt at være opmærksom på. Alt efter hvilken sport, du dyrker, kan det være vigtigt at følge bestemte teknikker, som sænke risikoen for at komme til skade. Det kan handle om at holde ryggen rank, at have de rigtige støvler eller det rigtige sikkerhedsudstyr, eller blot om at passe lidt på.

Når skaden er sket: behandling

Det bedste, du kan gøre, er selvfølelig at gøre arbejdet for at forebygge skaden, så du ikke behøver at blive skadet i første omgang. Selv om du gør alt rigtigt, kan du dog altid risikere alligevel at ende i den ærgerlige situation, at du får en sportsskade.

Sker dette, er der også ting at gøre. Læs mere om sportsskader her og se, hvordan du bedst sørger for at skaden går hurtigere over.

Først og fremmest er det dog en god idé at søge professionel hjælp, når du er skadet. Hvad enten det er en læge eller en fysioterapeut, er det vigtigt at have nogen, der ved, hvad de taler om, som kan fortælle dig, hvad der er sket, og hvad du bør gøre ved det. På den måde kan du bedst sikre din fremtid som sportsudøver.