n11

Har du som mange andre sat dig for at komme i gang med at træne i det nye år? Det kan nogle gange være svært at komme i gang eller vide, hvor man skal starte henne. I dette tilfælde, kan det være utroligt effektivt at dyrke en masse cardio-træning, hvilket er det man også kalder for konditionstræning. En god måde at komme i gang med at træne er derfor ved at sammensætte dit eget cardio-program, som passer lige til dig.

Hvorfor er cardio-træning godt for kroppen?

Cardio er en rigtig god måde at træne på, hvis du ønsker at tabe dig, opnå god kondition samt velvære i kroppen. Cardio-træning er som sagt det samme som konditionstræning eller kredsløbstræning. Cardio-træning er meget sundt for kroppen, da det forbedrer dit hjertes evne til at pumpe blod rundt i kroppen.

Du træner dig dermed frem til et sundt hjerte ved hjælp af cardio-træning, og som følge af dette kommer der mange andre fordele. Herudover er cardio-træning effektivt, hvis du ønsker at forbedre din kondition og komme i form. Du træner nemlig dine lunger og muskler i udholdenhed, og udholdenheden bliver bedre og bedre, hvis du dyrker cardio-træning.

Sammensæt et cardio-program, hvis du har lyst til at tabe dig

Hvis du ønsker at tabe dig, er cardio-træning den helt rette træning for dig. Her forbrænder du nemlig på fedtdepoterne ved at forbrænde kalorier. Ved at sammensætte et effektivt cardio-program, kan du regne dig rimelig sikker på at se og mærke en forandring i kroppen relativt hurtigt. Nogle mennesker tænker måske, at cardio-træning er det samme som løbetræning, men det kan faktisk være meget mere end det.

Cardio_form

Det kan f.eks. også være svømning, spinning og mange andre sportsgrene, hvor du får pulsen op i 30 minutter eller mere. Herudover kan du også tilføje intervaltræning til dit cardio-program, hvis du ønsker at opnå en endnu bedre kondition. Intervaltræning er nemlig med til at udfordre hjertet yderligere.

Lav et cardio-program med øvelser, der passer til dig

Noget af det gode ved cardio-træning er, at det kan være mange forskellige øvelser og slags motion. Dette betyder, at du ikke nødvendigvis behøver være medlem af et fitness center for at kunne lave dit cardio-program. Fitness centre har ofte maskiner og redskaber, du kan inddrage i et cardio-program, men det er ikke en nødvendighed.

Hvis du ønsker, kan du også sagtens tilpasse et cardio-program, så du kan lave det derhjemme. Det handler derfor blot om at finde nogle øvelser, som du synes er sjove at lave, om det så er derhjemme eller i fitness centeret. Sammensæt et program der varer mellem 30-60 minutter og varier imellem nogle forskellige øvelser, så det ikke bliver kedeligt.

Husk: Variér din træning

Det er meget vigtigt at huske at variere sin træningsform, når man først kommer i gang. Cardio-træning er rigtig godt for kroppen, men det kan også være belastende for visse dele af kroppen, hvis man ikke varierer sin træning.

Cardio_form

Derudover kan det også være, at man begynder at gå død i sit træningsprogram, hvis man laver de samme øvelser om og om igen. Derfor kan det anbefales at styrketræne i stedet en dag eller ændre lidt i sit træningsprogram undervejs, så hele dit træningsforløb ikke drejer af sporet.

 


Indlægget er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.