n11

Det sker mange gange i livet, at der bliver taget en beslutning om, at nu skal det være, nu skal den gode form være en del af dig. Men livsstilsændringen er svær, og det handler i høj grad om at have det rigtige mindset med sig. Det kan især være svært, hvis man er ryger og ikke bare skal omlægge sit aktivitetsniveau og kost, men også skal overveje, hvorvidt man skal vedligeholde den dårlige og usunde vane. For mange ville denne ændring virke mere overskuelig, hvis man stille og roligt trapper ned og måske i første omgang begynder med en elektronisk cigaret, der i sidste ende kan få en væk fra nikotinen og få en til at føle sig sund og rask. 

stop rygning

Det hele handler om mindsettet

Det er nemt bare at sidde i sofaen en hel dag med sin computer og indtage en masse mad, der ikke bliver forbrændt i mangel på motion. Sådan en fase kan alle have, og det er meget normalt. Men man skal huske at værne om sin krop, for man har kun en af dem, og det er altså den, der skal bære rundt på dig resten af livet. Man glemmer sommetider at værdsætte, hvor heldig man er, og derfor glemmer man også at fylde sig selv med gode ting og gøre noget godt for sig selv og sin krop. Man skal have den tankegang, at det er en motor, der skal holdes ved lige, for at den kan blive ved med at fungere optimalt. Når først hovedet er bevidst om det, skal der ikke meget til for at få kroppen i gang, og derefter handler det bare om gode vaner, der skal manifestere sig. 

Løb

Hvorfor dyrke motion?

Der er mange gode grunde til at dyrke motion. For det første mindsker man risikoen for diverse sygdomme i og med, at man holder sin krop sund og rask. Det er især livsstilssygdomme som diabetes og hjerte-kar sygdomme. En anden motivationsfaktor er, at motion simpelthen øger livskvaliteten, for når man dyrker motion, bliver der udskilt endorfiner i hjernen, som giver en form for lykkefølelse, efter man har været aktiv på den ene eller anden måde. 

Man kan gå en lang tur i skoven eller lave yoga ved vandet. Alle former er med til at øge livskvaliteten. En god tommelfingerregel er blot at være lidt aktiv hver evig eneste dag på den måde, man allerbedst kan lide.