n11

Der er ingen tvivl om at kosten har stor betydning for det udbytte man får af sin træning. Ligesom at man ikke kommer langt i en benzinbil ved at hælde diesel på, kommer man heller ikke så langt med sine træningsmål ved at ”hælde” det forkerte brændstof på. For at få det største udbytte af sin træning må man altså også spise den rigtige kost.

Sund kost: Sådan gøres det

Sund kost kan lyde som noget af et projekt at gå i gang med oven i den træning, som man allerede bruger meget tid på. Men det er faktisk ikke så besværligt, når først man har fået oparbejdet nye og sunde vaner. Det kan alligevel godt kræve en tilvænningsperiode, men man kan i det mindste trøste sig med at ens krop vil takke en for det – når den lige har vænnet sig til det.

sundhed

For at komme i gang med dine nye og sundere madvaner, må du først sætte dig en smule ind i hvad det er din krop specifikt har brug for til den type træning, som du er vild med. Man må dog huske på at det som udgangspunkt altid er bedre at skifte fastfood ud med en sund hjemmelavet salat, end slet ikke at gøre noget.

Laver du overgangen mellem dine gamle madvaner til dine nye madvaner så glidende som overhovedet muligt, vil du sikkert kunne komme godt i mål med din nye sunde kost. Det vil i hvert fald kunne ses på dine træningsresultater inden for en overskuelig mængde af tid.

Gør det nemt for dig selv med måltidskasser

Går man rigtig meget op i træning, kan det godt være overskueligt at skulle i gang med at lave sund mad – hver dag. Der skal findes opskrifter, handles ind, hakkes, snittes, bages og steges, før du til sidst kan stille den sunde mad på bordet.

måltidskasser

Hvorfor ikke gøre denne proces meget lettere for dig selv? Overvej, om ikke det kunne være en god idé at begynde at lave mad efter måltidskasser, hvor du får leveret råvarerne og opskrifterne lige til hoveddøren. Du vil spare meget tid og energi på at springe planlægnings- og indkøbsprocessen over, og du vil kunne bruge den tid på noget meget bedre – nemlig din elskede og værdifulde træning.

Giv ikke op

Som med alle nye vaner, kan man godt få tilbagefald i starten. Det er blot helt naturligt at det sker, mens ens krop vænner sig til sin nye virkelighed. Man må blot huske på, at man ikke må give op. Fortsætter man blot rejsen mod de sundere madvaner, vil man helt sikkert være glad for at man tog kampen op, når man kommer ud på den anden side af den hårde periode.

Man vil kunne glæde sig over ens nye og komplet sunde livsstil, og hvordan ens træning bliver mere effektiv fordi man tilføjer ens krop den rette næring, som bevirker til at ens krop fungerer bedre og mere effektivt.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.