n11

Det er essentielt for at langt og sundt liv, at du holder din krop i form. Kroppen har brug for kondition, styrke og smidighed for at fungere optimalt, og for ikke at ældes for hurtigt. Motion og træning giver dig både langsigtet sundhed og livsglæde, og masser af fordele lige nu og her. Men hvis du kun fokuserer på din træning, bliver du ikke sund. Slet ikke. 

Måske du kan nikke genkendende til, at selvom du forsøger at leve et sundt og aktivt liv, så er der stadig masser af små problemer, der sniger sig ind hist og her. Det kan være alt fra allergier til barnløshed til forhøjet blodtryk. Det kan være sygdom, hovedpine eller uren hud. Alle disse ting, og meget mere, er også tegn på, at noget i din krop er ude af balance. Du er ikke rigtig sund. 

Sund plantekost

Din kost er altafgørende

Din mad er din krops byggesten. Alt hvad du spiser og drikker bliver en del af dig, og det er enten med til at gøre dig syg og nedbryde dig, eller med til at gøre dig sund og rask og hele dig. Langt de fleste mennesker spiser en kost, der danner slim og betændelse i kroppen. De spiser fødevarer, der har en syrlig reaktion i kroppen i stedet for en basisk. Det gør kroppen syg på et utal af måder. 

Mange spiser også stadig animalske fødevarer. Trods de største og mest troværdige studier helt entydigt peger på en direkte sammenhæng mellem sygdomme som kræft, diabetes og mange andre og folks indtag og kød, mælk og æg. Næsten alle sygdomme der findes i dag, selv dem der bliver kaldt kroniske, kan forbygges, stoppes og kureres med kost. Det er så meget kraft og potentiale vores mad og drikke har. 

Hvis du er seriøs med dit helbred og gerne vil opleve, hvor godt din krop faktisk kan føles og virke, så må du ændre din kost. For nogle er ændringen radikal, hvis de altid har spist det, som er helt almindeligt, men fuldstændig unaturligt. Den sundeste kost for et menneske består af uforarbejdede naturlige råvarer. Det er e kost som består primært, eller udelukkende, af frisk frugt og grønt. 

Plantemedicin fremstilling

Planternes helende egenskaber

Det er ikke kun i form af mad og drikke, at forskellige planter og deres frugter, blade, frø, rødder og blomster har helbredende virkninger. Planter kan bruges som naturlige lægemidler mod næsten alle gener og onder. Der findes en urte til ethvert problem, og der findes en naturlig løsning på alt, som vi i dag har kunstige løsninger til. De naturlige løsninger kommer uden bivirkninger og er som regel langt bedre for din sundhed. 

Hvad end du går og døjer med, så kan du på sider som denne finde løsninger, der kan hjælpe dig. Mange af de gamle husråd er faktisk slet ikke så tossede. Der var en tid, hvor vi kun havde naturen til at hjælpe os, og naturen kunne sagtens klare det job. Om du har ondt i leddene, problemer med ørerne eller aldersprægede vanskeligheder, så er der gode tips at hente, og gode planter at blive venner med.