n11

Hvis du er blevet diagnosticeret med basalcellekræft, kan du stadigvæk godt dyrke motion, i det omfang du orker. Der er ikke noget sundhedsskadeligt ved at dyrke motion, selvom man har basalcellekræft. Er du i tvivl om, hvad basalcellekræft er, eller hvordan du holder øje med symptomerne på det? Så kan du læse mere om det nedenfor. 

mand løber i naturen

Hvad er basalcellekræft? 

Basalcellekræft er en af de to hudkræfttyper, som man kender til. Hvoraf basalcellekræft er den mest almindelige hudkræft der findes fordi, at den primært skyldes de ting som mennesker selv udsætter deres kroppe for. Såsom overdrevet solariebrug eller ophold i solen uden solcreme på. Basalcellekræft breder sig heldigvis meget langsomt og er derfor ikke helt så farligt, som en meget aggressiv kræft, der breder sig hurtigt. 

Symptomerne på basalcellekræft er oftest små skallede pletter. De små skallede pletter kan udvikle sig til sår, som ikke heler af sig selv. Du bør derfor være ekstra opmærksom, hvis du har et sår, som ikke heler, som du normalt oplever. Hudkræft kan også vise sig i form af små knuder uden på huden. Derfor bør du også være opmærksom, hvis du oplever dette. Men du bør altid kontakte en læge, hvis du er det mindste i tvivl, så du er sikker på at få et korrekt svar og diagnose. Basalcellekræft bliver behandlet enten med creme med kemoterapi i eller med røntgenstråler.  

 

Kig altid efter hudkræft når du alligevel skal i bad efter træning 

De fleste mennesker tager et bad efter de har trænet og i den forbindelse er det oplagt at kigge sin krop igennem efter mulige forandringer. Det er nemlig lettest at opdage hudkræft, når man ikke har tøj på. Du kan derfor gøre det til en god vane, at se din krop igennem efter træning, når du alligevel skal i bad. De steder, som man oftest for basalcellekræft er i ansigtet, på ørene, i nakken og på den øverste del af brystet. Det er derfor særligt i disse områder, at du skal holde ekstra godt øje. Det skyldes primært, at det også er de steder, hvor man oftest får mest sol. Din hud på disse områder er derfor ekstra udsat for hudkræft. Hvis du vil komme hudkræften i forkøbet, er det en god ide, at anvende en god solcreme særligt på disse steder. Solens stråler er faktisk skadelige hele året rundt og ikke kun om sommeren. Derfor kan du med fordel anvende en dagcreme med solfaktor i.