n11

Træning kræver lidt mere en bare at løfte vægte og løbe 5 km. Du skal have styr på tingene. Du skal planlægge ting og være klar over, at der også er andre ting end fysisk træning, som har en betydning på din sundhed. Læs mere om at have styr på sin træning her.

nedskrivning af planer

Få tid til det hele – god planlægning er nødvendig

Træning, motion og generelt sundhed kan godt kræve meget tid. Dem der går rigtig meget op i deres træning, bruger meget tid på det, men er også god til at balancere det og livets andre aktiviteter. Selvfølgelig skal der stadig være tid til de andre ting. Skole, arbejde, familie, hobbyer og hvad man nu ellers har kørende i sit liv.

Så hvis det er lidt svært for dig at klare det hele, er det måske fordi du ikke planlægger tingene. Det er smart at planlægge, hvornår du skal træne og hvilke dage, før ugen starter. Så sker der ikke det, at du bliver nødt til at presse det ind på et tidspunkt, hvor der ikke er meget tid, eller bare droppe det helt.

For at planlægge, har man brug for noget at skrive på og ikke mindst at skrive med. Find en god kuglepen her og gør dig klar til at planlægge din næste uge. Det er altid bedst at skrive med kuglepen, da det er nemt at læse. Så kan du skrive tingene på en kalender, i en bog eller bare på en masse post it notes. Så længe du har en form for planlægning over, hvornår du skal hvad, kan det hele blive meget mere overskueligt.

hviledag

Husk de nødvendige hviledage

Nogle gange kan det hele gå få hurtigt. Flere træner hver dag, og det kan faktisk være en ret dårlig ide. Musklerne har brug for pause. Derfor er en hviledag nødvendig, efter en hård omgang træning. Hvis du dog kun træner mave, kan du godt kun træne ben dagen efter. Men en hviledag er altid en god ide.

Når du træner, nedbryder du nogle af muskelfibrene. Dette er en del af træningsprocessen og er faktisk nødvendig, for du kan komme i bedre form. Men når det sker, har musklerne det jo også ekstra hårdt. Derfor har flere ondt efter træning. Så giv dig selv en hviledag, så dine muskler har mulighed for at gennemgå en reparationsproces, inden du yderligere nedbryder dem igen.

Med god planlægning skal du nok få muligheden for at give dig selv hviledage. Eftersom en hviledag altså også er nødvendig for at komme i bedre form, er det jo heller ikke smart at droppe den. Hvis du virkelig gerne vil træne hårdt, så husk i det mindste at træne en anden del af kroppen.