n11

Træning er sundt, og alle mennesker burde ifølge sundhedsstyrelsen træne eller motionere mindst 30 minutter om dagen. Men træning er ikke altid lige sjovt, og nogle gange kan det virkeligt være svært at få taget sig sammen. Læs med her og få gode råd til, hvordan du får mere motivation til at træne. 

Underholdning

Skab gode vaner

At blive god til at træne er ligesom at blive god til alt muligt andet. Det kræver tilvænning og øvelse. Man bliver derfor ikke god til at træne efter første løbetur eller første gang i fitnesscenteret. Man er først god til at træne, når man har fået skabt nogle gode og regelmæssige vaner. Med nogle gode vaner bliver træning en del af hverdagen, og det er derfor ikke lige så svært at komme afsted. Det er derudover også utroligt dejligt, når man er blevet kendt i de programmer, man laver til sin træning, så man altid ved, hvad man skal lave.

Gør træningen sjov med underholdning

Hvis du synes, at du keder dig under din træning, kunne du måske nyde godt af at bruge underholdning til at gøre din træning mere sjov. Du kunne f.eks. lytte til nyhederne eller til en god podcast. Når man lytter koncentreret til noget, glemmer man sine omgivelser, og du kan derfor helt komme til at glemme, at du er i gang med at træne. Du kan finde nyheder online mange steder, hvor det også er muligt at få dem læst op. Dermed kan du slå 2 fluer med ét smæk, da du både får trænet og bliver opdateret på verdenssituationen. 

Venner og træning

Træn sammen med dine venner

For at få mere motivation til din træning kan det også være en god idé at træne sammen med nogle venner. Når man er flere, der træner sammen, bliver det også lidt sjovere, og derudover kan I hjælpe hinanden med at sørge for, at I altid kommer afsted. I kan dermed presse hinanden samtidigt med, at I har det sjovt. Det er vigtigt, at træning bliver forbundet med noget sjovt, da det eller bliver helt umuligt at komme afsted. Hvis man derfor er nogle venner, der tager afsted sammen, kan man hyggesnakke imens, man træner. Så længe man kommer afsted og får motioneret, gør man noget godt for sig selv og sin egen sundhed.