n11

De fleste mennesker elsker musik. Uanset om du er meget engageret i musik eller blot lytter til det af og til, er du sandsynligvis positiv overfor musik som koncept. 

Det er alment kendt, at musik kan virke terapeutisk. Er du trist, kan en trist sang hjælpe dig med at behandle følelsen. Bagefter kan en glad, positiv eller varm sang være med til at vække de glade, positive og varme følelser til live i dig. 

Spinning musik

Sammensæt din træning ud fra et soundtrack

Går du ofte i træningscenter, eller træner på andre måder? Så har du måske før prøvet at træne til musik. Det er naturligvis en af de meget åbenlyse måder, hvorpå musik kan være med til at motivere dig direkte. 

Med musik i ørerne kan træningen være væsentligt nemmere at komme igennem. Det kan have noget at gøre med rytmen. Når musikkens rytme matcher kroppens bevægelser, bliver det lettere at opretholde rytmen i træningen. 

Derfor kan det være en god idé at sammensætte playlisten ud fra rytme og tempo. En måde at gøre det på, er ud fra intuition. Du kan altså lytte til nogle sange og fornemme, om de passer godt sammen. Samtidig kan du prøve at bevæge dig til musikken og se, om rytmen matcher træningen.

Der findes dog også hjemmesider, der har samlet sange i bestemte tempi, så du kan sammensætte en playliste, der passer til din løbetur eller lignende, uden at tempoet svinger op og ned. Naturligvis har de diverse streamingtjenester også en lang række af færdigsamlede playlister med musik til træning, løb, cykling eller hvad end du leder efter.

Alt i alt er musik en god måde at styrke motivationen og viljestyrken på, når du bruger kroppen. Kroppen har en helt naturlig lyst og vilje til at opretholde rytmen, og derfor kan du træne i længere tid uden at blive træt. 

Bilmusik

Hold humøret højt med musik i bilen

Hvis du er karrieremenneske og har en travl hverdag, kan det være svært at få tid til at slappe af i sindet til daglig. Her kan køreturen være en god måde at koble fra på. I stedet for at føles som et trælst og ærgerligt spild af tid, kan transporten blive til sin helt egen form for meditation.

Det er selvfølgelig vigtigt at holde koncentrationen imens man kører, men derfor kan det ikke skade at lytte til noget musik. Mange lytter til radioen, nyheder eller podcasts imens de kører, og det kan selvfølgelig også være godt. Men hvis hverdagen er præget af virkelighed og højt tempo, kan det være utroligt givende at koble af en gang imellem med noget god musik.

Hvis du har en lækker bil, kommer den sandsynligvis med et lige så lækkert musikanlæg, og det kan altså blive en fantastisk oplevelse at lytte til musik under køreturen. 

Når du møder op på arbejde efter en tur med god jazz, klassisk, rock eller hvad du foretrækker, vil du opleve at føle dig afspændt, motiveret og klar til en god dag. Samtidig kan musikken også være et godt middel til at koble af på hjemturen og ryste arbejdsdagen af sig.