n11

Vi kan alle sammen trænge til noget underholdning under vores ugentlige løbeture. Det er ikke altid sjovt at skulle afsted. Dem der siger noget andet lyver. Ikke mindst det danske vejr taget i betragtning. Sommetider kan det derfor være en rigtig god ide at få noget god lyd i ørene eller på anden måde sørge for, at løbeturen ikke bliver lige så hård, som den har potentiale til at være. I det følgende kan du få lidt gode rå til en løbetur, hvor du føler at du glemmer tid og sted, mens du løber.

Find en træningsmakker

En af de bedste metoder til at glemme tid og sted når du løber, er ved at finde dig en eller flere at løbe sammen med. Løbeklubber er virkelig blevet populære i de store byer og her finder du med sikkerhed en eller flere, som kan underholde, motivere og provokere dig til at yde dit bedste og glemme den hårde distance, du lægger bag dig. Er du ikke til de kæmpe grupper af løbende, så kan du også nøjes med en enkelt makker. Det kan i princippet være en kæreste, en ven eller en kollega. Vigtigt er det bare, at i kan anspore hinanden til at komme fremad og udfordre jer selv. Med lidt god snak og lidt vitser, bliver løbeturen langt nemmere at overkomme.

parløb

Lydbogen på farten

Er du ikke til at løbe med en makker, så findes der heldigvis også andre gode alternativer til lyd i ørene. Her kunne et rigtig godt bud for eksempel være lydbogen. Med en god historie i ørene kan man helt komme til at glemme tid og sted, imens man løber. Faktisk kan du sommetider ærgre dig over at din tur er ovre, hvis du er midt i et godt afsnit. Lydbogen tilbyder en bred vifte af underholdning, mens du motionerer. Alt fra romanen til selvbiografien, rejsebogen, krimien og det faglitterære. Uanset din litterære præference, så findes der helt sikkert en masse gode fortællinger at løbe til, som passer til netop dit temperament.

Det gode musikabonnement

Er du ikke til historier fortalt imens du løber, så er der endelig det helt traditionelle valg af underholdning på løbeturen. Musik er langt de flestes måde at glemme de hårde strabadser på. Her kan du selv vælge, om det skal være en playliste fuld af dine yndlingsnumre, en træningsliste med sange i højttempo, eller en afslappende playliste, som kan få dig til at slappe af, imens du bevæger dig frem i et godt tempo. Det gode ved musik er helt sikkert, at du kan vælge en playliste alt afhængig af dit humør og det behov du har på den pågældende dag for et træningsboost.

løb

Nyd roen

Endelig findes der selvfølgelig også en sidste mulighed, som de færreste længere benytter sig af. At løbe uden underholdning i ørene og i stedet nyde roen. Det kan virke som et helt tosset forslag, men ikke desto mindre er løbeturen uden musik eller lyd i ørene faktisk en god måde at opnå en afstressende tilstand på. Øver man sig på at løbe uden lyd i ørerne, vil mange opdage, at de kan opnå en nærmest meditativ tilstand, hvor vind, fuglefløjt og ens eget åndedræt kan få én i en tilstand af afslappethed. Det er ikke super nemt at opnå den ro som skal til, men hvis først man øver sig, vil man opdage, at roen kan give samme effekt på ens løbetur, som musikken kan – man flyver nærmest afsted.