n11

Du er måske typen, som slet ikke kan forestille sig, hvordan træningen skal fungere, når du hverken har fitnesscenter eller sportsfaciliteter til rådighed. Det er da også lidt anderledes at træne derhjemme i forhold til, hvad du er vant til, men det betyder ikke, at det er umuligt. Du kan sagtens holde kroppen ved lige uden at forlade dit hus. Læs med her, og find ud af hvordan det kan lade sig gøre.

Omdan hverdagsting til træningsredskaber

Vi har faktisk rigtig mange ting i vores huse, som er fine at træne med. Hvis du har noget tungt, kan du lægge det i et bærenet og bruge dem som håndvægt. Dine gulvtæpper kan lynhurtigt fungere som måtter, du laver mave- og rygøvelser på, og hvorfor ikke bruge det store spejl i soveværelset til at lave englehop foran?

Har du en have med træer, kan det både være udfordrende og hårdt at klatre i dem. Du kan ligeledes benytte dem til for eksempel elastikholdere, så din træningselastik har noget at spænde fast om. Så er det også en mulighed at få træning ud af de ugentlige husopgaver. Hvis bare du er opmærksom på din krop, og på at bevæge den rigtigt, kan du eksempelvis få meget træning ud af at gøre rent. Vasketøjet kan ligeledes omdannes til at træningsredskab, så længe du husker at løfte rigtigt. Der er masser af muligheder, og det handler egentlig bare om at være kreativ. I stedet for at se kedelige hverdagsobjekter, så se træningsudstyr! Sådan kommer du langt med din hjemmetræning.

hjem

Byg et hjemme fitnesscenter

Der findes masser af gode muligheder for at bygge et fedt fitnesscenter derhjemme. Det kræver bare, at du investerer lidt i nogle fitnessmaskiner. Du kan selvfølgelig købe dem fra nye af. Så koster de selvfølgelig en del, og så skal du lige have lidt ekstra penge på hånden. De kan dog også købes i mange genbrugsbutikker, og der er ligeledes god mulighed for at finde dem på eksempelvis DBA. Du ved bedst selv, hvad dit budget er til.

Når du skal vælge din maskine, skal du tænke over, hvad du helst vil træne. Et løbebånd er en god ide, hvis du gerne vil styrke din kondition og dine benmuskler. En motionscykel er også rigtig fin, hvis du gerne vil have ekstra gang i dine lårmuskler. Så kan en træningsbænk hjælpe dig godt på vej med din overkrop, hvis du gerne vil understøtte musklerne der. Generelt skal du bare være opmærksom på at vælge en maskine, som træner de områder, du gerne vil fokusere på. Så kan du hurtigt omdanne dit hjem til et fitnesscenter tilpasset specielt til dig. Selvom det ikke helt kan erstatte det, du er vant til, kommer du stadig langt med at tilføje ekstra funktioner derhjemme, som kan gøre din hverdag lidt mere egnet til træning.