n11

Så du har valgt et træningsprogram? Nu mangler du blot at vælge, hvad du skal have på, når du træner. At købe det rette træningstøj kan være lige så vigtigt som din træningsrutine. Det forkerte tøj kan have en negativ effekt på din præstation.

Med så mange alternativer angående træningstights, kan det være svært at afgøre, hvilke der er bedst for at løbe i kulde eller til at gøre nogle repetitioner i træningscentret. Vi vil her hjælpe dig med at finde de rette tights til dit træningsprogram. For at finde eksempler på tights ved at klik her.

motion

Pasform og længde

Når du vælger tights, er en af de første ting, du bør overveje, deres længde. Der er tre overordnede typer af tights:

  • Fuld længde: Disse tights strækker sig hele vejen til bunden af dit ben. De er ideelle til træning i koldt vejr.
  • 7/8 længde: Disse tights passer typisk direkte over anklen og under lægget.
  • Capri længde: Disse strækker typisk til under knæet omkring midten af lægget. Disse yder mere åndbarhed end de længere slags og giver mere dækning end shorts.

Der er også variation angående hvor på taljen, de strækker sig:

  • Midt-taljede: Denne slags strækker sig til under navlen.
  • Høj-taljede: Disse tights når til eller over navlen. Disse har det med at være populære til sådan noget som spinning.

Materiale

En anden ting at overveje er materialet, det består af. Stoffet, du bør vælge, afhænger af dine mål og behov. Her er der to eksempler på materialer:

  • Bomuld: Hvis komfort er din primære overvejelse, kan bomuld være det rette valg. Dog kan det miste sin form over tid, hvis det strækkes. Det afviser eller ikke fugt specielt godt.
  • Syntetisk: Syntetiske materialer kan være nylon, spandeks og polyester. Disse materialer er ofte vandafvisende, så de hjælper med at holde dig tør. Mens de ikke er lige så bløde som bomuld, kan de bevare deres form bedre.

Dog kan visse tights består af en blanding af bomuld og syntetiske materialer. Dette hjælper med at kombinere det bedste fra begge verdener. Når du vælger et materiale, er det også vigtigt at tænke på det overordnede klima i din del af verden. Tungere materialer er mere fordelagtige i koldere temperaturer, hvorimod lettere materialer er gode valg til mere fugtige egne.

Egenskaber

Tights kan have forskellige egenskaber, der kan gøre din træning mere behagelig eller belejlig. Lommer, taljebånd, design og mere er alt sammen noget, du kunne meddrage i dine overvejelser.