n11

Sex har længe været et tabubelagt emne, men heldigvis er samtalen om sex blevet mere og mere normaliseret. I takt med udviklingen af internettet, samt væksten af individualisme, er seksuel viden blevet mere udbredt, og dermed er flere og flere mennesker blevet klogere på dem selv og mere trygge i at dele den type information. Men hvorfor er det egentlig så vigtigt, at vi kan snakke om sex? 

Smilende par

Sex er naturligt

Sex er vigtigt at snakke om, fordi det er naturligt og sundt for os. Det er ikke alle, der oplever seksuel tiltrækning, men de, der gør, har et reelt behov for sex. Ser man på Maslows behovspyramide er sex faktisk i den første kategori sammen med søvn, vejrtrækning og mad. Det ligger lige så naturligt til os, som det gør til alle andre dyr. Sex er sundt, god sex er tiltrækkende, og du kan få bedre sex ved at snakke om det.

De psykiske fordele

Der er adskillige psykiske fordele ved sex. Når du dyrker sex og opnår dit klimaks, frigør hjernen gode signalstoffer, der får dig til at have det godt. Det er de samme stoffer, som du frigør, når du dyrker motion og spiser chokolade. Mennesket blev skabt til at frigøre de hormoner under de aktiviteter for at overleve, da sex er nødvendigt for artens overlevelse. Med tiden fandt mennesker jo så ud af at sex slet ikke behøvede at resultere i graviditet, men at det stadig føles godt. 

De fysiske fordele

Sammen med de psykiske fordele er der også fysiske fordele. Man forbrænder adskillige kalorier under sex, så du kan faktisk tabe dig under det. Det siges, at man holder sig sund, bare man holder pulsen oppe i mindst en halv time hver dag, og der passer sex jo perfekt ind. Man taber sig omkring 70-100 kalorier pr. halve time man har sex, så det er både sundt og sjovt. Tab dig under sex; det er meget federe end at løbe en tur. 

Par i seng

De sociale fordele

Udover alle de gode ting, sex gør for din krop, er det også rigtig sundt for forholdet til den person, du går i seng med. Har du en fast partner, styrker sex jeres forhold, blandt andet på grund af det såkaldte kæle-hormon kaldet oxytocin, som frigøres i hjernen under sex, kram og lignende fysiske ting. Det giver hjernen signal om, at du har det trygt og rart med den person, som du er sammen med. Har du ikke en fast partner, vil sex stadig skabe et form for bånd imellem jer, selv hvis I aldrig ses igen. Dog er casual sex kun blevet mere normalt for nyligt, så det er ikke blevet studeret så meget endnu.

Tab dig under sex

Sex er sundt for dig; det er psykisk godt for dig, du taber dig af det, du knytter dig til din partner, og du nyder det imens. Hvad mere kan man ønske sig af en aktivitet? Kommunikation er vitalt imellem dig og din partner under sex, og det skader da heller ikke noget at snakke med dine venner om det. Vær en aktiv deltager i normaliseringen af samtaler om sex.