n11

Det er sundt at motionerer men vi kan ikke komme udenom, at det nogle gange er betydeligt svært at få jaget sig selv afsted. Men hvis vi er i stand til at gøre træningen sjovere for os selv, så kan vi gøre det en hel del nemmere! I denne artikel får du derfor en række gode råd til, hvordan du netop kan gøre motionen sjov og mere spændende end den er pt. 

Kvinde og barn dyrker motion sammen

Find en sport du virkelig kan lide

Det handler først og fremmest om at finde en sport eller motionsmetode, som man virkelig godt kan lide. Alt for mange mennesker tvinger sig selv ud på en længere løbetur eller presser sig selv til at gå i motionscenteret – selvom de egentlig meget hellere ville være fri!

Det kan være meget svært at bruge så meget mental energi hele tiden på at presse sig selv afsted og ud og lave en aktivitet med jævne mellemrum, som man egentlig ikke kan lide at lave. Det er derfor meget bedre, at du faktisk finder en motionsform, som passer lige til det. Og i dag er der mange muligheder at vælge imellem. 

Man kan for eksempel i dag gå til indendørs klatring, salsa dans og aerobic yoga, hvis det er det man gerne vil! Dine muligheder afhænger naturligvis lidt af, hvor det er du bor henne i landet. Men det kan være en god ide at kigge dine muligheder igennem, før du blot gør dig til kort med en kedelig løbetur. 

Det kan også være en god ide at tage et kig inde på Kondition.dk og lignende hjemmesider. Med sider som disse – som er dedikeret til at snakke om motion – kan man læse om mange gode motionsmetoder. Og det kan give lidt inspiration til, hvad det er man skal give sig i kast med.

Gør det sammen med andre

At motionere kan desuden også blive en del sjovere, hvis man gør det sammen med andre. Måske du har en god ven, som gerne vil med dig næste gang du tager til spinning? Eller har du eventuelt et barn, som du lige kan lokke med op på yogamåtten derhjemme? 

Når man lige hiver andre mennesker med, når man dyrker motion, så giver man også plads til det sociale i ens liv. Og det skal man jo også give meget plads til, da det er sundt for det mentale velvære. 

Kvinde på løbetur

Få motionen gennem daglige bevægelser

Til sidst skal det også lige pointeres, at du faktisk kan få rigtig meget motion gennem de daglige bevægelser i hverdagen. Det kan derfor være en god ide at fokusere på dette, hvis du har en meget travl hverdag og ikke lige har så meget tid til at presse en yogatime ind her og der. 

Det kan for eksempel give meget motion, hvis man går en lille omvej på vej til arbejde. Eller måske du skal have en hund og dermed tvinges til at gå nogle lange ture? Det skader heller ikke at tage trappen af og til…