n11

Cardio er ikke kun godt for din krops kredsløb og dit generelle helbred. Det er vigtigt for et sundt liv, at du får pulsen op mindst 30 minutter dagligt, og det kan du sagtens gøre sammen med din hund. Din firbenende ven har også brug for at blive motioneret, så hvorfor ikke slå to fluer med ét smæk og tage din hund med på løbeturen?

Motioner let både din hund og dig selv

En hund skal luftes et par gange om dagen, og sammen med din hund kan du let få ordnet den daglige motion i samme omgang. Hvis ikke din hund bliver aktiveret og stimuleret, vil den finde på andre måder at brænde energien af på. Derfor er det vigtigt for både din hund og dit hjems fred, at hunden stimuleres effektivt dagligt.

En hund skal både stimuleres mentalt og fysisk, og har du en hund med et højt energiniveau, er det vigtigt at få den motioneret hver dag. På den måde undgår du, at din hund finder på unoder og styrter rundt i stuen.

Find den gode rytme sammen

Skal du løbe med din hund, er det vigtigt, at du træner sammen med den. Det handler om at finde en passende rytme, hvor både du og din hund kan holde til tempoet. Sørg for at adskille turene, hvor der er tid til at snuse ved hvert hushjørne fra dem, hvor I skal holde et fast løbetempo.

Lær din hund at holde sig ved din side, når du løber. På den måde undgår du træk i arme og skuldre, når du samtidigt forsøger at holde en god løberytme.

hunde

Gør det let at løbe med et aktivitetsbælte

Hvis du skal løbe med din hund, så er det en fordel, at du har armene fri, så du kan svinge dem naturligt. Her kan et aktivitetsbælte være en smart løsning. Du kan klikke hundesnoren fast til bæltet, så dine hænder er frie. Dette gør det lettere at holde hunden ved din side, når du vil ud på en frisk løbetur.

Sørg for et godt halsbånd, så din hund sidder sikkert i snoren under jeres fælles ture. Særligt hvis du har en større hund, er eksempelvis et læderhalsbånd til store hunde nødvendigt, så du har tjek på din bedste ven.

Godt for både dig og din bedste ven

Det er sundt for dig, men mindst lige så godt for din hund, hvis du kommer ud på daglige løbeture. Din hund vil være behageligt afslappet, når den bliver aktiveret korrekt.

Oveni får du lettere ved at komme ud og afsted, hvis du ved, du skal have hunden motioneret i samme omgang. Det kan nemlig være meget motiverende, når din hund glad styrter afsted ved din side.