n11

Sommeren er over os hvilke ofte betyder lange sommeraftener sammen med venner og familien foran grillen. Store lækre is ved strandkanten og desværre ofte et par kg. ekstra på siddebenene. Det behøver i midlertidig ikke ske og herunder kommer 5 tips til at holde formen ved lige til trods for en forkærlighed for grillmad og is.

 

5 tips til at holde formen om sommeren

Det er som nævnt øv at tage de ekstra kg. på man har brugt hele vinteren på at tabe om sommeren, fordi ens rutiner ændre sig om sommeren og ens sociale liv for et boost, især hvis det er en god sommer og det er muligt at være ude.

 

Her kommer 5 tips til hvad du kan gøre for at holde formen og samtidig få en dejlig sommer.

  • Tag dine løbesko med på ferien

Et par løbesko og et par shorts fylder ikke meget i en kuffert og benyt sommeren til at skrue lidt op for længden af dine løbeture. Ud over at du forbrænder ekstra kalorier, er det en fantastisk måde at se området på. Det kan jo gøres i et hvert tempo og det er tilladt at stoppe op og nyde udsigten.

  • Vælg en all inclusive afbudsrejse

Hvis du er så heldig at få en afbudsrejse, så kan du vælge en all inclusive afbudsrejse. Maden er ofte buffet og det er muligt at vælge sunde og kaloriefattige alternativer, hvis du ønsker at være sund, imens ungerne er lykkelige med deres pizza og spaghetti.

  • Svøm i havet eller i en pool

Hvad enten i er udenlandsk eller holder ferie i Danmark, sker det ofte tæt ved vandet. Benyt dig af muligheden og svøm en tur. Det kan også foregå ved poolen, hvis der er en. Fordelen ved havvandet er, at det kræver ekstra kræfter og derfor ekstra kalorier, at svømme i havvand, så selv en lille tur vil gavne. Selv i Danmark skal vejret være ualmindelig dårligt, for at man ikke kan tage en svømmetur om sommeren.

  • Vælg sunde og lette alternativer til grillen

Der findes mange gode og sunde alternativer til den traditionelle kødfulde grillmad. Lav en ekstra lækker salat. Grill nogle majs, champignoner og peberfrugter. Skift de fede pølser og bøffer ud med kylling og spis med måde.

  • Alkohol

Der drikkes ofte en del ekstra alkohol i de lyse varme sommeraftener og de er en seriøs kaloriefælde. Sørg for at der er alternativer på bordet, der ikke feder og som også er sundere end alkohol. Skal det være, så drik vand til eller skift den kalorietunge øl ud med eks. et iskoldt gl. hvidvin.

I det hele taget er det en god ide at drikke ekstra vand om sommeren og det vil være med til at holde dig sund.

 

En dejlig sund sommer

Nu skal hele fokus jo ikke være på at være sund. Det er også vigtigt at nyde livet og have en god sommer, sammen med sine venner og familie. Fokuser på at få nogle gode dejlige oplevelser først og fremmest, og tænk dig lidt om når det kommer til hvad du spiser.