n11

Sundhed er mange ting. Det kan være en sund livsstil med god kost og motion. Det kan være social sundhed, at man har gode mennesker omkring sig, der giver god energi. Det kan være en sund kæresterelation med god sex, som ofte kan optimeres og forbedres ved at se gratisporno, der øger lysten til hinanden.

Hvorfor være god ved sin krop?

Det er vigtigt at respektere og pleje sin krop, for du har kun en af dem, og derfor har du et ansvar for at behandle den godt med gode og sunde vaner. Sommetider kan det være svært at tage beslutningen om at foretage en ændring, men hvis man er bevidst om, at man ikke har den sundeste livsstil, kan det være væsentligt for at sikre sig selv en god fremtid. For kroppens sundhed er altafgørende for et langt og lykkeligt liv. Der findes et hav af gode grunde til at gå op i sin krops helbred.

løb

Først og fremmest, fordi man i højere grad føler sig glad og overskudsagtig, når man ved, at man gør noget aktivt for sig selv. Men ikke nok med, at man i nuet får meget mere overskud, så er det en god investering på længere sigt for b.la. at forebygge diverse sygdomme og holde sig ung. Så det, man gør nu, giver altså pote – også i morgen og om en uge. Nogle gange er det vigtigt at have det store perspektiv på sagen, for ellers kan turen ned i fitnesscenteret eller dét at få bundet løbeskoene, godt virke som en meget uoverskuelig ting at få plantet som en rutine.

Tag din ven i hånden og kom i gang

Det kan være svært, når hele ansvaret ligger på en selv, og det er netop det, det gør, når det handler om at foretage en livsstilsændring. For mange fungerer det bedst, hvis man har en god ven eller træningsmakker at læne sig op ad for at holde hinanden og motivationen oppe. For selvom man kommer ind i en god rutine, vil der altid være dage, hvor det er sværere at få taget sig sammen, og her kan den gode makker være livlinen til at komme ud ad døren og afsted. Noget, der er helt sikkert, er, at uanset, hvor træt man var inden man kom afsted, så vil man komme hjem med en følelse af tilfredshed og fornyet overskud.

Mulighed for mere natur

Man glemmer ofte at værdsætte naturen og tage sig tid til at udnytte alle dens mange muligheder. Sport er faktisk en oplagt mulighed, for at komme ud i det fri på en anden måde end man er vant til. For det, man ikke tænker over til daglig, når man går ned og handler eller er på vej hjem, er hvor mange forskellige funktioner, den har. Ikke nok med, at det altid er rart at dyrke motion under åben himmel i den friske luft, så byder skoven fx på en masse træningsredskaber. Man kan bruge stammer som vægte til diverse øvelser og faktisk komme omkring alle muskelgrupper på denne måde. Hvis man er mere til at cykle, løbe eller svømme, er rammerne der også for den slags. Så man skal ikke gå og tro, at den rette og optimale fitness kun kan foregå med et medlemskab til det nærmeste center, det handler bare om at tænke åbent og kreativt.