n11

Nu bliver det igen koldere og vi skal igen være mere indenfor. Brug tiden til at træne dig til en flot og sund krop, som er klar til at blive vist frem, når vi møder sommeren igen. For at få en stærk, slank krop er det udover at træne også vigtigt at spise de rigtige råvarer og tilberede dem hensigtsmæssigt.

sunde raavarer paa et bord

Råd til at træne

Find nogle gode øvelser, som du bryder dig om. Varier ofte din træningsrutine, så du ikke laver det samme hver gang. Træn helst i et center, da det giver mere struktur. I centeret har du også adgang til maskiner, der hjælper dig med at træne alle kroppens muskler. Hvis du er ved at gå død i fitness, så kan du løbe en tur, tage i svømmehal eller noget andet. Det er vigtigt, at du ikke går på kompromis med hvor mange antal gange om ugen, du har sat af til at røre dig. Find ud af med dig selv, hvor mange gange om ugen, du vil træne. Find også ud af, hvad der er realistisk. De to skal forenes for, at du kan få en stabil træningsroutine. Læs mere om træning og få tips til at få en flot krop online.

Spis sundt

Du kan træne nok så meget, men det virker ikke, hvis du samtidig spiser for meget eller for usundt. Det mest optimale er at have en madplan og holde sig til den. Der er mange gratis madplaner at finde på nettet. Hvis du ikke vil lave decideret madplan, så sørg for at huske at spise sundt og varieret. Undgå for store portioner og for meget umættet fedt og tomme kulhydrater. Få masser af magert kød, fisk, grøntsager, fuldkorn og lidt frugt. Tænk over, hvordan du tilbereder din mad. Når man steger ting på panden, kommer der ofte en masse ekstra kalorier med i form af olie. Dette kan undgås ved i stedet at bage ting i ovnen. Med en rygeovn kan man lave masser af lækker vægttabsmad. Disse er super gode til at tilberede fisk, hvilket er en solid og vigtig råvare at indtage under et vægttab.

maalebaand og aeble

Skab gode vaner og rutiner

Når du begynder at træne og spise sundt, er det vigtigt ikke at overgøre det. Få inkorporeret sunde vaner på en naturlig måde i dit liv. Hvis du ændrer for meget for hurtigt, kan du nemt blive overvældet og så går du død i projektet. Start med at træne tre gange om ugen og fokuser på at handle og spise sundt og i små mængder. Vær tålmodig med din kropsforandring, det tager tid. Men bruger man efterår og vinter på træning og sund kost, har man helt sikkert opnået sine mål, når sommeren er tilbage.