n11

Har du spist lige lidt ekstra den seneste måned, og har det sat sig på sidebenene? Så er du sikkert én af de mange, der nu går i krig med januartræningen for at komme de ekstra kilo til livs. Men rigtigt mange mennesker taber hurtigt motivationen igen, selvom de har alle de rigtige intentioner. Der kan være mange grunde til, at du går død i træningen, men du kan hurtigt finde motivationen igen med disse få, gode råd.

Lad være med at starte for hårdt ud

Du er helt sikkert topmotiveret i starten af januar, og du går i krig med træning hver eneste dag den første uge. Og pludselig er motivationen pist forsvundet. Og det skyldes ofte, at du simpelthen lægger for hårdt ud. Hvis du ikke er vant til at træne, er det voldsomt for kroppen pludselig at blive pisket til træning hver eneste dag. 

Det kan også skyldes træningsformen, og at du simpelthen går død i træningen, fordi det er en alt for hård start. Start derfor ud med træning hver anden dag og varier gerne træningsformen, så din krop ikke får alt for mange tæsk fra starten. Suppler eventuelt med noget yoga eller anden blødere træning, så du bevarer motivationen på den lange bane.

loeb

Køb motiverende og billige plakater

Du kan i dag købe mange billige plakater med en perlerække af motiverende og opmuntrende tilråb. Det kan hjælpe på motivationen at hænge disse små, billige plakater op ved siden af spejlet om morgenen, så du bliver mindet om, hvorfor du skal ned og træne den pågældende dag. 

Du kan finde mange billige plakater + posters på nettet, men du kan også benytte det gode januar udsalg til at finde billige plakater med motiverende citater. De billige plakater ruinerer ikke din økonomi, og du bevarer din motivation til at få trænet – to fluer med et smæk.

Spis sundt

80 % af et vægttab kommer fra kosten, og dermed tæller træning en forholdsvis lille del i et vægttab. Det betyder imidlertid ikke, at træning er overflødig. Træning øger nemlig din forbrænding og efterforbrænding, ligesom den gør din krop stærk og modstandsdygtig. 

Men det er vigtigt at fokusere på kosten. Du giver jo for eksempel også dine kæledyr Rootz tilskudsfoder, for at give den ekstra næring, og på samme måde har du også brug for næring til at klare dagen. Du kan vælge at følge en kostplan, så du er sikker på at få den næring, energi, fedt og proteiner, du har behov for i løbet af en dag. Men du kan også følge din sunde fornuft og skære sukker og junkfood ud til en start. Har du brug for ekstra næring – for eksempel som din hund eller kat kan have brug for Rootz – så suppler med vitaminer og kosttilskud.

Håndvægte

Køb vitaminer og tilskud

Vitaminer og kosttilskud er en god måde, hvorpå du kan supplere din træning, så du kan få det maksimale ud af det. Du skal dog kun benytte dig af det, hvis du ikke kan få den næring, du har brug for gennem maden. De fleste mennesker kan opnå det anbefalede indtag af diverse vitaminer med videre gennem kosten, men nogle personer har brug for mere end det. 

Hvor Rootz for eksempel er rigtigt godt til hund og kat, er der flere gode mærker på markedet, som er særdeles gode til mennesker, hvis du har brug for ekstra næring, end det din kost kan give dig. Du kan eventuelt på samme tid give din hund Rootz tilskuddet, så den får ekstra næring til de nye, lange løbeture, den skal ud på med dig. Husk dog, at også din hund kun har brug for Rootz tilskudsfoder, hvis den ikke får tilstrækkelig næring gennem sit øvrige foder.