n11

Der er mange familier, der kan have svært ved at holde de helt små beskæftiget i løbet af hverdagen. Og der kan være behov for, at børnene lige passer sig selv for en stund. Idet man selv lige skal sørge for, at der bliver lavet aftensmad, at der bliver handlet ind, og at det sidste arbejde lige kommer fra hånden. Derfor skal man nogle gange være opfindsom, således man kan sørge for, at de ikke føler, at det er fordi, man ikke gider, at man ikke lige får leget med dem, mens de gerne vil. Dog er der masser af løsninger når du gerne vil sørge for, at dit barn bliver godt underholdt.

Lad dit barn gå til en sport med alle sine venner – det er både socialt og fysisk sundt

For det første kan du lade dit barn gå til en eller anden form for sport. Og her er der rig mulighed for at vælge mellem et bredt udvalg. Det betyder, at det i de fleste byer er muligt at gå tilladt lige fra fodbold til ridning, og derfor er der helt sikkert også noget, som dit barn finder interessant. Det betyder, at dit barn kommer ud og er aktiv i stedet for blot at placere sig foran for eksempel en iPad eller tv’et, og det er positivt. Især nu hvor vi lever i en tid, hvor det er en tendens, at mange børn hellere vil underholdes foran en computer frem for de mange ting, som der foregår uden for i sociale omgivelser.

barn og fodbold

Underholdning, lærdom og viden kan sagtens komme fra film og serier

Derudover kan du dog også lade dit barn blive underholdt af nogle gode film eller serier på familiens tv. Det er især relevant for de helt små, som endnu ikke er gamle nok til at gå til en fritidsaktivitet et par gange om ugen. Og der findes faktisk også programmer, der kan være særdels givende, når det kommer til for eksempel indlæringen og den viden, som børn hungrer efter at tilegne sig. Og det er netop derfor, at du bør tage et kig på en streaming-tjeneste for børn som SF Kids Play. Her kan du være sikker på, at dit barn ikke bliver præsenteret for voksenindhold, og dermed kan du i tryghed lave aftensmaden færdig, eller hvad der nu ellers skal klares i hjemmet.

Læs, læs, læs og gør det til en leg at nå nogle mål

Sidst men ikke mindst er det også muligt for dig at købe nogle spændende bøger til dit barn. Og her er aldersgruppen essentiel. Til de helt små er der behov for nogle billedbøger, mens de lidt ældre kan læse de simple bøger med et lavt lixtal. Når barnet bliver ældre, kan man udfordre sit barn lidt mere med sværere bøger. For at motivere barnet til at læse kan man for eksempel lave nogle mål, som barnet skal opnå, man kan gøre det til en leg i forhold til, hvor mange sider barnet kommer igennem, eller man kan lade barnet få en belønning, hver gang det har læst en hel bog til ende. Der er mange muligheder.

Se mulighederne

Du kan således med lethed for de få minutters ro, som du kan have behov for i løbet af en dag. Det handler blot om at se de muligheder, som der byder sig frem for at lade sig begrænse.

barn ser tv

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.