n11

Vi ved alle, at motion er rigtig vigtigt for os mennesker. Alligevel er der mange af os, der ikke dyrker så meget, som vi burde.

Vær kreativ, så du får lyst og mulighed for at dyrke mere motion

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at voksne mennesker er aktive i mindst 30 minutter dagligt, gerne med høj intensitet. Men det kræver jo, at du har 30 minutter hver dag. Samtidig kræver det naturligvis også lysten samt muligheden. Hvilken slags motion er helt op til dig. Det kan være løb, cykling eller måske en tur på romaskinen. Flere har et fint lille motionsrum i deres hjem, hvor de har mulighed for at være aktive. Du behøver ikke mere end en motionscykel, et løbebånd eller en romaskine. Så kan du snildt opnå en solid intensitet i de 30 minutter eller mere, du anbefales.

Skal du flytte eller have bygget hus? Så kan du med fordel tænke et motionsrum med i planerne. Flere og flere er glade for træhuse. Er det noget, der også lyder attraktivt for dig, bør du bestemt overveje et lækkert motionsrum. Vil du læse mere om træhuse? Så kig med hos byggefirma Sjælland. Der er nemlig flere lækre muligheder at vælge imellem, hvis du skal have opført et træhus. Så det er bare med at lade dig inspirere.

Vent ikke på motivationen – den er der nemlig ikke altid

Vi kan alle opleve en pludselig motivation for at gøre noget. Det kan være at tage opvasken, at ordne projekter i hjemmet eller at tage sig sammen og få trænet. Men hvad så med resten af ugens dage, hvor motivationen ikke lige rammer dig? Hvis du er en af de mange, der synes, at det er svært at blive motiveret til træning, er det med at være lidt smart. Du kan for eksempel indrette dit træningsrum således, at der er plads til en bærbar eller et tv. Så kan du se Netflix, YouTube eller nyhederne imens du tager en tur på motionscyklen. Det gør det nemlig uden tvivl sjovere – især hvis du udelukkende dyrker motion for helbredet, og ikke af ren lyst.

Motion er naturligvis sjovere at dyrke, hvis du faktisk har lyst til det. Men der er bare mange, der gør det fordi de gerne vil styrke helbredet. Og så er det ikke altid lige sjovt at sidde på romaskinen og give den fuld gas, mens sveden løber. Netop derfor er det bare med at være lidt kreativ, så motionen bliver ekstra sjov at dyrke.