n11

Hvis man selv bruger briller, er man helt sikkert stødt ind i dilemmaet, der handler om man vil passe på sine øjne på en løbetur eller bare ikke kunne se lige så godt. Men spørgsmålet er: Hvorfor skal man overhoved vælge? Der findes nemlig rigtig mange gode løsninger, så selv dem med briller kan nyde at dyrke deres sport udenfor i solen, uden at skulle tænke på om de også kan se.

Vælg de helt rigtige solbriller

Når man skal købe Solbriller med styrke skal man først og fremmest være helt sikker på, hvilken styrke man bruger. Det kan være, at der er lang tid siden, at man har fået foretaget sig en synsprøve. Synet er nemlig ikke noget, der er konstant. Det betyder også, at hvis man har brugt briller i mange år, så vil ens naturlige syn ændre sig. Det kan derfor være, at man skal have en højere styrke, end det man oprindeligt troede.

Solbrillerne skal også passe i formen til ansigtet. Der er masser af forskellige steltyper, man kan vælge imellem. Nogle mennesker bærer de kantede og tykke stel bedst, mens nogle bedst kan bære et rundet og tyndt stel. De giver begge to forskellige udtryk til ansigtet, så det er ret vigtigt at man prøver dem i butikken, når man er der.

Fordelene ved at bruge solbriller under sport

En af de mest naturlige og vigtigste grunde til at benytte sig af solbriller er beskyttelsen mod solen. UV-stråler fra denne er langt kraftigere for øjet end man umiddelbart ville antage. Huden omkring øjet er utrolig tynd, og det har derfor brug for noget ekstra beskyttelse i form af et beskyttende lag glas.

Man kan selv gå ind og tjekke UV-indekset, det sted man skal være, hvis man er nysgerrig på, hvor hård solen er i lige præcis det område, man skal hen til. Normalt er det kun sommeren i Danmark, som har lidt heftigere UV-stråler, men mange sydeuropæiske lande har en lidt længere sæson for disse.

Skal man dyrke sport udenfor, er det derfor helt ideelt med et par solbriller med styrke. Øjnene har simpelthen brug for den ekstra beskyttelse, som solbriller kan give. Man tænker måske ikke over det, når man dyrker motion, men man er trods alt ude i solen i et godt stykke tid. Derfor vil det være klogt at anskaffe sig et par solbriller til sin sport.