n11

Corona-krisen fremtvinger mange kreative løsninger, fordi vores vanlige rutiner ikke længere er indenfor rækkevidde. Det gælder også, når det kommer til motion og træning, hvor mange fitnesscentre på grund af Corona-krisen tilbyder forskellige former for online træningsmoduler – eksempelvis i form af live holdtræning. Disse løsninger har flere fordele – først og fremmest at det bliver muligt i et vist omfang af pleje sine almene træningsrutiner uden at udsætte sig selv for smittefare. Men disse digitale løsninger kræver også lidt af vores computere. Det kan blandt andet gøre en digital hovedrengøring nødvendig. Hvordan du udfører sådan en, kan du læse mere om nedenfor. 

Kvinde ruller yogamåtte

Anvend et rengøringsprogram

Er du ikke så ferm til computere og IT, kan et rengøringsprogram skabt til rengøring og oprydning af computere være en god løsning. Her gør programmet nemlig størstedelen af arbejdet for dig, og du kan nemt for et overblik over, hvilket af indholdet på din computer du har brug for, og hvad du kan slette.

Et rigtig fornuftigt bud på et godt rengøringsprogram, som hurtigt kan rydde op på din computer dermed sikre hurtigere svartider og bedre ydeevne er programmet CCleaner.

CCleaner er nemt og intuitivt at bruge og er ikke mindst yderst effektivt. Programmet er oversat til dansk, så alle kan bruge det. Det kan rydde op i og fjerne blandt andet midlertidige filer, URL historie, cookies, filer i papirkurven, log filer og meget andet – med andre ord alle det, der fylder, som du aldrig bruger, og som du måske slet ikke er klar over, at du har liggende på computeren.

Hjemme træning med computer

Hurtigere svartider og bedre ydeevne

Når du rydder op i din computer – enten manuelt eller ved hjælp af et effektivt program som CCleaner – frigør du plads til, at computeren kan fungere mere optimalt. Du kan forbedre svartider og ydeevne, hvilket gør det nemmere at køre forskellige programmer – herunder virtuel træning enten live eller i videoformat, hvilket netop kræver forholdsvis meget plads på computeren. Er for stor en del af hukommelsen optaget, og er computeren fyldt med unødvendige filer, kan du risikere, at live-sendingen eller videoen hakker, eller i slemme tilfælde, at du slet ikke kan køre de programmer, det kræver at vise videoerne eller live-sendingen til at begynde med.