n11

Fitnesscentre og træningscentre popper op rundt omkring og over det hele. Og rigtig mange danskere er medlemmer af træningscentre enten i form af crossfit, fitness, yoga eller noget helt fjerde. Og det kan være en rigtigt god idé at melde sig ind i et træningscenter, så du kan komme afsted og få sved på panden. Men faktisk behøver du ikke være medlem af et træningscenter for at komme i god form. Du kan nemlig sagtens træne derhjemme og udenfor.

De rigtige omgivelser

Først og fremmest er det vigtigt, at du føler dig tilpas i det rum, hvor du skal træne. Temperaturen skal være behagelig. Hjemmets indeklima skal være godt, så du kan trække vejret godt ned i lungerne. Du skal have en træningsplan klar, så du ved, hvad du skal lave til dagens træning. Hvis du bruger redskaber, så hav dem klar på forhånd, så du ikke skal til at bruge tid på at lede efter dem. Hav en drikkedunk og et håndklæde klar.

Hvis du bedst kan lide, at andre presser dig, kan du tilmelde dig én af de mange forskellige apps, hvor du kan få virtuel træning ved en professionel træner, der både guider dig og presser dig, så du yder dit yderste. Der findes trænings-apps til både styrketræning, cardio og yoga, så der er ingen undskyldninger.

Få motion ind i dagligdagen

Det er altid godt med en træningsplan, hvor du presser dig selv til yderste, får pulsen op og får brændt en masse krudt af. Men glem ikke, at der findes en masse aktiviteter i forbindelse med hus og have, som med rimelighed kan puttes ind under træning. For eksempel kan det være virkelig hårdt at klippe hæk, slå græs med en gammeldags græsklipper, luge i haven og så videre. Det samme gælder indendørs aktiviteter, såsom maling, pudsning af bordplade og rengøring. Alt tæller med i regnskabet, så længe du bevæger dig.

Styrketræning

Lav en kombination af cardio og styrketræning

For at få det maksimale ud af din træning, er det vigtigt, at du laver en kombination mellem cardio træning og styrketræning. Du kan kombinere det på uendelige måder, men det er vigtigt, at du har begge elementer med i din træning. Ikke nødvendigvis på samme dag, da du sagtens kan fordele de forskellige træningsformer på forskellige dage.

Tag et par ture på romaskinen et par gange om ugen, hvor du får trænet hele kroppen og samtidig får pulsen op. Kombiner det eventuelt med nogle løbeture i det fri eller nogle cykelture – enten på din træningscykel eller ude i naturen. Tilsæt noget tung og hård styrketræning og dediker hver dag til en specifik muskelgruppe. Det er vigtigt, at du varierer træningen, således at du for eksempel træner ben den ene dag og overkrop den anden. På den måde får muskelgrupperne ro til at restituere, og det giver dig en mere effektiv træning.

Det vil også være en rigtigt god idé at lægge en ugentlig omgang yoga eller udstrækning ind i programmet. Yoga beroliger både krop og sind, og det er rigtigt sundt for kroppen at blive strukket ud. Du bliver mere smidig, og du har nemmere ved at undgå skader.