n11

Det er sundt for både krop og sjæl, hvis du husker den daglige motion. Det kræver ikke mere end 30 minutter om dagen med pulsen oppe, før du høster alle fordelene. Desværre kan det være svært at holde motivationen oppe, når hverdagen banker på, og fristelserne lurer på kantineborde og i slikskabet. Her er 5 gode råd til, hvordan du holder motivationen oppe.

motionsudstyr

Lav en plan, print den ud og hæng den op

Det kan være en fordel, at du har en konkret plan med mål og delmål, der gør det let at overskue din proces. Hvis du har en plan, vil du lynhurtigt kunne se, at alting skrider fremad som planlagt. Det gør det lettere at holde motivationen oppe, hvis du skal igennem et længere trænings- eller vægttabsforløb.

Du kan sætte din trænings-, kost- og motivationsplan op på en væg i dit hjem. På den måde ser du den dagligt og kan let udfylde nye informationer. Design planen på computeren for en enkel og overskuelig oversigt. Husk Brother toner fra Tonerland til printeren, hvis du skal printe din oversigt ud til væggen.

Meld dig til en holdsport eller ind i en klub

Nogle gange er det lettere at springe over træningen, hvis du bare skal klare det alene. Det sociale aspekt i holdsport eller en klub, kan have afgørende betydning for, om du kommer ud ad døren. Der vil være helt faste rammer omkring træningen, så alle mødes samme dag, samme tid. En social sport systematiserer din træning, hvilket kan gøre det lettere at komme afsted.

Det kan også blot være, at du allierer dig med en ven, der også træner. I kan aftale bestemte tidspunkter, hvor i mødes, så I begge får løbet en tur eller trænet nede i fitness. Bare du skal stå til regnskab for en eller flere mennesker kan give et ekstra skub, så du kommer ud ad døren.

Køb dit eget træningsudstyr

Det kan være en motivation i sig selv, at dit træningsudstyr er i orden. Nye produkter, behageligt træningstøj og gode hjælpemidler kan gøre din træningsoplevelse lidt mere lækker. Hvis du løber, så sørg for gode løbesko og skift dem ud, når de bliver for slidte. Er du derimod til vægtløftning, så hav et par forskellige håndvægte liggende.

Har du pladsen kan du købe træningsmaskiner eller indrette dit eget træningsrum hjemme. Hold øje online og til forskellige tilbudsdage såsom Black Weekend, hvor der er større chance for at gøre et godt kup. 

computer og kaffekop

Lad andre følge med online

Nogle finder motivation i det stille, mens andre godt kan lide positive kommentarer og opmærksomhed. Hvis du står overfor en kropslig udfordring, kan du lade andre følge med på en hjemmeside eller en blog. På den måde kan du spare med andre og have en meget enkel måde at se tilbage på din progression på.

Det kræver selvfølgelig af dig, at du er villig til at holde din hjemmeside eller blog ved lige. Det betyder, at du skal være frisk på at prøve kræfter med ting såsom hjemmesideopsætning, SEO og DNS. Det er nemlig nødvendigt, hvis du for alvor skal få succes med dit online projekt.

Gør træning til noget sjovt

Det vigtigste råd er nok, at du skal sørge for at lave noget, der giver dig en god følelse i kroppen bagefter, men som også er underholdende så længe det står på. Der er ingen grund til at dyrke en sport, som du ikke finder interessant eller sjov.

Prøv nogle forskellige ting, for der kan være en anden motionsform, der er meget sjovere, end du troede. Det kan være mavedans, løb i skoven, prøv ishockey, curling eller noget helt andet, som du ikke har prøvet før. Det kan nemlig gøre træningen sjov, så motivationen forbliver høj. Og du kan måske finde dig din helt nye besættelse.