n11

Du kender måske følelsen af uovervindelighed efter en god træningssession, og måske har du endda oplevet at de kreative idéer flyder frit i de efterfølgende dage. Det er der faktisk gode grunde til. Undersøgelser viser nemlig, at der er en sammenhæng mellem regelmæssig motion og så din kreativitet. Derfor bør du nu læse disse fem måder, hvorpå du kan frigøre din indre kunstmaler og samtidigt få lidt motion.

Yoga

Yoga er som bekendt en ekstrem effektivt måde at træne både sin krop og sit sind på. Yoga har desuden den måske uventede sideeffekt, at den åbner op for de kreative sluser, hvilket hovedsageligt skyldes at man med Yoga kan få ryddet op i sine tanker og få fjernet en masse distraherende støj i ens hoved. Dette giver plads til at fokusere på nuet, og nu begynde at fokusere på nye kreative idéer.

Sport og fritid

Intervaltræning ved høj intensitet

Videnskaben har nu bevist, at når du træner i intervaller ved høj intensitet, så er du faktisk med til at gøre din hukommelse langt bedre. Og ikke nok med dette, så vil dine kognitive evner ligeledes blive skærpet betydeligt på din nye træningsmaskine. Og disse er naturligvis nogen af de absolut vigtigste forudsætninger for enhver form for kreativ tænkning. Desuden har denne form for træning også den yderligere fordel, at du automatisk også vil producere flere hjerneceller, der selvfølgelig vil gøre din indlæringsevne betydeligt bedre.

Løbning

Ved ganske enkelt at snuppe en god løbetur, så vil du faktisk gøre et utal af gode ting for din krop. Løbning er nemlig en af de mest fantastiske måder, at eliminere symptomer på stress og angst, hvilket faktisk er nogle af de største blokeringer for enhver form for kreativitet. En anden sideeffekt ved at løbe er desuden, at du ofte vil føle dig langt mere selvsikker og i godt humør, og dette er nogle af de bedste forudsætninger for din iboende kreativitet.

 kreativitet

Gåture

Rigtig mange mennesker kan ikke se den helt store værdi i en god gåtur, hvilket bestemt er en skam. På trods af dette, så viser en række undersøgelser dog at din kreative tænkning kan forbedres markant ved at snuppe en gåtur. En god gåtur giver dig nemlig først og fremmest lidt frisk luft, samt muligheden for at klare tankerne i dit hovedet – samtidigt med at du får lidt ekstra motion.