n11

Hverdagens strabadser er ikke altid lige sjove at komme over, hvilket er grunden til, at pauserne er det mere tiltrængte, når først behovet begynder at presse sig på. Alting bevæger sig hurtigt omkring os, mange indtryk skal gøres op, og beslutningerne skal tages. Alt dette er stressende for rigtig mange, hvilket går ind og giver trang til pause fra det hele i ny og næ. Hvis dette er noget, du kan nikke genkendende til, så skal du blot blive hængende. 

avis

I hverdagen

Som sagt er hverdagen ikke altid lige medgørlig, og alt for ofte er det faktisk sådan, at weekenden er for kort og antallet af arbejdsdage for mange, simpelthen fordi vi ikke prioriterer vores pauser. Det er vigtigt at huske, at vi alle blot er mennesker, og derfor kan du sagtens have rigtig svært ved at forholde dig til hverdagen, hvis du blot drøner igennem den uden at stoppe op. Tage en dyb indånding. Reflekterer. 

Du lever dit liv for dig. Du lever ikke dit liv for din chef, for din familie eller for nogle helt tredje. Du lever for dig. Tag dine pauser, når du har brug for dine pauser. Tag din pause om morgenen. Om aftenen. Efter træningen – læs mere her

Rigtig mange finder det svært at tage tid til sig selv, fordi de føler, at de skylder verden noget. Men sagen er i virkeligheden den, at du ikke bad om at blive sat i verden, og derfor skylder du den ikke noget. Anerkend, hvor heldig du er, hvor privilegeret du er, fordi du fik lov til at være her, men lad det være ved det. Tænk på dig selv, behandl dig selv ordentligt – tag din velfortjente pause.

ferie

Som belønning

Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort. Hvis du har svært ved at finde tid til pauserne i hverdagen, så er dette punkt endnu mere vigtigt for dig. 

Går du igennem hverdagen og føler, at du har pligt til at gøre det ene eller andet hele tiden, så får du ikke taget tiden til at tænke på dig selv – og når alt kommer til alt, så er det en vane, der er svær at bryde. Derfor kan du snyde dig selv en lille smule, ved at lokke med pausen som belønning.

Hvis du bruger pausen som en belønning, vil det føles som om, du har fortjent den – hvilket du selvfølgelig har – og det vil højest sandsynligt medføre, at du er villig til at tage den. Har du nået et mål inden for det ene eller andet, er du blevet forfremmet eller har du gjort noget helt tredje, der får dig til at føle, at du er uovervindelig, så beløn dig selv. Tag en pause. En ferie. En tid, hvor du er helt dig selv. 

En pause behøver absolut ikke være en belønning, for sandheden er, at hvis du arbejder hårdt, så har du altid fortjent en pause – og du har al ret i verden til at tage den, når du har brug for den.