n11

Tænker du ofte over, hvor meget du egentlig får bevæget dig i løbet af en dag? Men er det sjældent, at du faktisk har et reelt overblik? I en hektisk hverdag kan det være svært at holde styr på, om man også husker at passe på sin krop ved at holde sig fysisk aktiv. Det kan derfor være en god idé at investere i et aktivitetsur, som netop kan være med til danne sådan et overblik i ens dagligdag.

Hvad er et aktivitetsur?

Som et normalt ur så kan et aktivitetsur vise dig klokken, men det kan også meget mere end det. Alt efter hvilket aktivitetsur, som man vælger at købe, så besidder uret som oftest en række af gavnlige funktioner – alt fra pulsmåler, væskeindtag, timer, alarm, motion m.m.

En af de funktioner, der hyppigst anvendes, er skridttælleren, som giver en et indblik i, hvor mange skridt, som man har gået på en dag. Dette kan særligt være nyttige informationer, når man efter en lang arbejdsdag skal vurdere, om man kan tillade sig at smide sig på sofaen og tage en slapper, eller om man burde hoppe i løbeskoene og komme ud ad døren.

Alle kan bruge et aktivitetsur

Aktivitetsurer er dog ikke kun forbeholdt voksne og ældre, som ønsker at holde sig fysisk aktive, men ligeledes noget, som børn kan få gavn af.

Først og fremmest kan det være utrolig spændende for barnet at få sit helt første ur. Dernæst får forældrene muligheden for at motivere og belønne barnets adfærd gennem virtuelle mønter, som barnet på et senere tidspunkt kan ombytte til fysiske belønninger. På længere sigt har uret altså en lærerig effekt, hvor alarmfunktionen kan hjælpe barnet til at huske at udføre daglige gøremål og opleve dette som noget positivt, der bidrager til belønning. Vi må dog heller ikke glemme, at uret kan være med til at gøre aktivitet sjovt, idet man kan opstille venskabelige udfordringer i forhold til skridt mellem barnet, dets familie og dets venner.

Find det perfekte aktivitetsur

Hvis man skal opnå de gavnlige effekter ved uret, så handler det i første omgang om, at man skal kunne få barnet til at gå med uret. Det handler derfor om at finde det helt rigtige aktivitetsur, som imødekommer barnets behov for spændende, sjove og farverige designs. På Aktivitetsur.dk kan man finde en masse forskellige urer, der ikke blot kommer i forskellige designs, men som også er designet til at være holdbare, elegante og børnevenlige.