n11

Det kan være en dyr investering på lang sigt at have et medlemskab ved et fitnesscenter. Jovist, der er en masse redskaber, du frit kan benytte, og der er mange muligheder for at komme i god form.

Men hvad nu hvis du kunne spare en hel del penge og stadig opnå samme resultater – bare hjemme i din egen stue? Læs her, hvordan du kan bygge dit eget lille træningscenter op derhjemme på ingen tid.

man på træningsbænk i fitnesscenter

Det hele starter med en god træningsbænk

Du behøver heldigvis ikke at have 40 forskellige træningsmaskiner for at komme i god form. Faktisk har du kun brug for det mest basale udstyr; nogle dumbbells, en vægtstang med skiver på, og måske også nogle elastikker. 

Men det vigtigste redskab, du bør få fingrene i, er en justerbar træningsbænk. Med en træningsbænk kan du nemlig udføre et hav af gode øvelser, der rammer de fleste muskler i din krop. Det tæller blandt andet bench press, shoulder press og en lang række mave- og ben-øvelser. 

Selv hvis du ikke har planer om at droppe medlemskabet ved det lokale fitnesscenter, kan du alligevel få meget ud af at have en træningsbænk stående derhjemme.

Sådan vælger du en træningsbænk

En justerbar træningsbænk er – som navnet antyder – en bænk, hvor du kan justere højden og vinklen. Det betyder, at du enten kan have træningsbænken helt vandret, eller justere den op, så du sidder i en lodret vinkel.

Når du skal udvælge en træningsbænk, skal du gå efter den gode kvalitet. Du skal helst vælge en bænk, som kan ændres på så vidt som muligt, og som du ikke har problemer med at komme til eller justere på.

Det er også vigtigt, at du går efter holdbarhed. En træningsbænk skal kunne holde til en masse kilo. Her nytter det ikke noget at gå efter den billigste model, da du kan komme slemt til skade, hvis bænken skulle komme til at gå i stykker under dig.

lille stue

Træn derhjemme og hav flere bolde i luften

Med den perfekte justerbare træningsbænk stående hjemme i din stue, er du godt på vej til at bygge dit eget, lille fitnesscenter op. Du vil med tiden spare penge, da en træningsbænk er ret billig i forhold til et års medlemskab i et træningscenter. Men en anden klar fordel er også, at du vil have mulighed for at have mange flere bolde i luften.

Du kan få mere tid sammen med din familie. Du kan arbejde lidt ude i haven mellem øvelserne. Og så kan du også tage dig af dine kæledyr. Med dit eget lille fitnesscenter i stuen kan for eksempel bedre holde øje med din hund, når den er i løbetid. Og hvis du er usikker på, hvor lang tid sådan en løbetid varer, kan du bare klikke her