Det kan være utrolig svært at komme i gang med træning. De fleste af os ved, hvor godt det kan være for vores helbred og humør, men det kræver også utrolig meget at hanke op i sig selv. Især i en hverdag, der for mange i forvejen er rigeligt stressende.
Men ofte gør vi det svære for os selv at komme ind i en træningsrutine, end det egentlig er. Når man begynder, er det nemlig langt vigtigere at have den rigtige attitude til træning end for eksempel at være i en fantastisk grundform. Det kan involvere at tage et kviklån over mobilen til usete udgifter og se træningen som en måde at afvikle stress i stedet for at se den som en obligatorisk anstrengelse, der bare skal overstås.
Her er nogle tips og tricks, der kan hjælpe dig med at få en god start, hvad end din valgte træningsform er holdsport, løb, svømning, cykling eller noget helt femte.
Lad være med lægge for hårdt ud
Det er den helt klassiske historie: Du har endelig overbevist dig selv om at tage ud i den danske natur og udforske løbestierne. Eller måske har du slæbt dig selv ned til det lokale træningscenter for at gøre brug af det medlemskab, der været ubrugt siden januar.
Tid til at slå hul på bylden!
Men herfra begår mange fejlen at lægge alt for hårdt ud. De dovne dæmoner skal simpelthen svedes ud, og kraftanstrengelsen skal føles helt ind til knoglemarven, tænker man.
På kort sigt kan det være utrolig tilfredsstillende. Især for selvtilliden. Men det er hverken sundt for din krop eller dit sind. Når du starter hårdt ud, vil motionen aldrig blive en naturlig del af din hverdag. Og så er det utrolig let at falde tilbage i dårlige vaner.
Samtidig er det ikke sundt for kroppen. Man ser det ofte i træningscentre, hvor folk løfter meget mere end, hvad der egentlig er fornuftigt. Så hvis det indre vanedyr ikke slår en stopper for træningen før tid, så gør den nedslidte krop det uden tvivl.
Så lær dine egne grænser at kende, før du overskrider dem. Det er måske ikke så blæret, men i det lange løb vil du ikke fortryde det. Og det er jo, hvad der tæller.
Se muligheder, ikke begrænsninger
En anden motivationsfaktor kan være at anskaffe sig det rigtige træningsudstyr. Det er naturligvis ikke nok i sig selv. For lad os bare være ærlige. Vi har nok alle et par henlagte løbesko bagerst i kosteskabet, der kun har været brugt en håndfuld gange.
Ikke desto mindre er det et godt sted at starte, hvis man samtidig følger andre tips for at begynde træningen. For omend udstyr i sig selv ikke er nok, så er der intet, der kan få én til at stoppe hurtigere end dårligt udstyr. Selv når hjernen tager irrationelle beslutninger, vil den næsten altid præsentere os det dårlige valg som det mest rationelle. Altså, i dette tilfælde: Hvorfor i alverden løbe, når skoene skarver?
Et andet ”rationelt” argument for ikke at komme i gang kan være din økonomi. Hvis du vil i gang med at cykle, er det noget af en investering at lægge på bordet.
Det vil naturligvis også motivere dig til at tage din træning mere seriøst. Og der er måder at spare på udstyr. Men at hjernen fortæller dig at opgive din træning, fordi det er for dyrt at komme i gang, er ingen god undskyldning.
Som med alt andet handler det om at se muligheder i stedet for begrænsninger. Har du ikke budgettet, er der altid mulighed for at skaffe sig det. Én mulighed er at tage et mobillån – kviklanet.dk for at dække udgifterne. Kviklån er jo generelt anset som bondefangeri og en finansiel fælde for socialt udsatte mennesker.
Men industrien for mobillån er under finanstilsynet opsyn, og så længe du dobbelttjekker dine indtjeningskilder mod lånets renteudgifter, er der intet galt med at tage en genvej til en god beslutning.
Seneste kommentarer