n11

Har du nogen sinde manglet penge? Det har de fleste. Men vi ved, at man aldrig skal lade penge stå i vejen for sundhed. Derfor får du her en ny mulighed for at låne, så du kan fokusere på sin sundhed.
Mange der har stået i den situation, og ikke lige kan tage af opsparingen, har lånt det de har haft brug for.

Enten af banken, eller af venner og familie. Det kan i mange tilfælde være det kloge valg, især hvis man har akut brug for kontanter, for f.eks. at købe en ny computer eller reparere sin bil. Det er dog ikke altid, at ens bekendtskaber eller banken vælger at låne pengene ud, og så er det godt, at man nu kan crowdlende.

Sådan virker crowdlending

Crowdlending virker lidt som crowdfunding, hvor man modtager små donationer fra tusindvis af mennesker, der så tilsammen giver en penge nok til at udvikle sit produkt. Her kan man for eksempel låne 5 kroner af 2.000 privatpersoner, som så tilsammen giver en de 10.000 kroner, man har brug for til sin nye Apple computer.

Ellers fungerer crowdlending ligesom alle andre banklån. Man bliver enig om et vist beløb, løbetid og rente, og kan dermed vælge det lån, der passer bedst til ens situation og budget.

lån crowdlending

Også gode investeringsmuligheder

Sådan som crowdlending fungerer, kan man selvfølgelig også vælge af være en af dem der låner penge ud. Her kan man frit vælge hvor mange penge man vil investere, og så vil de blive delt op i en række håbefulde lånere. Der er klare fordele ved at gøre dette. Man kan være sikker på, at de penge man investerer, kommer tilbage med renter, og man behøver ikke at være bange for ikke at få dem tilbage.

Det er oftest det, der gør banker påpasselige med at uddele lån, uden først at have forsikret sig om lånerens økonomi. Men selv hvis en enkelt person skulle rende fra afbetalingen, bliver der spredt ud over alle lånudbyderne. Det er dermed utænkeligt, at man ender seancen med mindre end man lagde ud.

Investering i crowdlending er dermed ikke bare profitabelt, det er også økonomisk sikkert. At investere i flere forskellige aktier er sikkert af samme grund: man har ikke alle sine æg i samme kurv. I modsætning til aktiespekulation behøver crowdlenderen dog ikke at vurdere hver virksomhed, for at finde de mest lovende investeringer.

lån crowdlending

En forretningsmodel der stormer frem

Grunden til, at du måske ikke har hørt om crowdlending før, er at det er en relativ ny forretningsmodel. For de fleste er det også mere overskueligt at tage ned i banken for at låne penge. Men efter finanskrisen i 2008 er mange banker blevet mere påpasselige med at uddele lån, end de ellers ville have været, og det kan godt være et problem. Den lyse side er så, at det har åbnet markedet op for flere konkurrenter, blandt andet privatpersoner.

Banker har en stor fordel i forhold til privatpersoner: de behøver ikke have pengene stående, men kan bare udskrive lån når de vil. Det kan privatpersoner ikke. Derfor er crowdlending så genialt, da man kan udlåne lige det beløb, man vil. Det vil blive splittet op og sendt til forskellige lånere uanset størrelsen.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.