n11

Der kan være flere forskellige årsager til at du har ondt i hoften. Nogle mere alvorlige end andre, og ligeledes nogen der måske kræver en konsultation ved en fagperson. Måske er det en læge, en fysioterapeut eller lignende, der kan hjælp dig bedst. Men der kan også være, at det slet ikke er nødvendigt, og det måske er noget du selv kan klare derhjemme.

 

Aflastning

Hofteleddet er et relativt stort led, der bærer en stor del af kroppens vægt. Du kan også bruge hofteleddet meget, når du cykler og løber, hvor i særdeleshed sidstnævnte nogle gange kan være en belastning med kroppens led og også hofteleddet. Så hvis du har ondt i hoften, kan det måske skyldes en overbelastning og derfor måske også afhjælpes med en mindre aflastning, så din hofte kan få en lille pause fra det, der udfordrer den. Er du i tvivl, er det altid en god idé at spørge din læge eller en anden gyldig fagperson til råds. Dyrker du meget motion og har svært ved at sidde stille kan du måske prøve nogle mindre belastende substitutioner til træning, der sætter mindre vægt på hofteleddet. Det kan måske være cykling eller en stille og rolig gåtur i stedet for en løbetur.

 

Smertelindring

En anden mulighed for at afhjælpe dig, der har ondt i hoften kan være ved hjælp af en smertelindring på den ene eller den anden måde. De mest klassiske kan være en form for smertestillende medicin du kan tage mod din smerte. Du kan også finde smertestillende i gelform, som du kan putte direkte på forulemperen. Det kan virke bedre for nogle individer, men måske ikke alle. Tager håndkøbsmedicinen ikke smerterne kan det være, du bør overveje at kontakte din læge, så du kan få styr på smerterne og forsikre dig om, at der ikke er noget mere alvorligt galt med dit hofteled.