n11

Der kan være mange årsager til, at man måske ikke kan eller har lyst til at træne i et fitnesscenter, hvorved hjemmetræning er en super god løsning. Dog kan det sommetider være svært og lidt af en kamp at finde motivationen til at komme i gang. Her får du 4 gode råd til, hvordan du kan styrke din motivation til hjemmetræningen. 

Hjemmetræning

Inspiration til indretning af hjemmet

Når man dyrker hjemmetræning, så er det vigtigt at kunne gøre det i et rum, hvor du føler god energi og at du er i balance. Dette kan du nemt skabe ved eksempelvis at holde rummet opryddet, så dette ikke stresser dig i baghovedet samt indrette det på en god og praktisk måde, således at det føltes harmonisk og et sted hvor du kan hvile i dig selv. 

Mangler du inspiration til indretning, så kan du altid effektivt finde hjælp i boligmagasiner eller eventuelt på diverse bolighjemmesider. Boligtrendsene ændrer sig konstant, find dine nyheder her og få inspiration til indretning af et rum til træning. 

Skab overblik over din hverdag

En anden ting som er væsentlig, for at opretholde motivationen til hjemmetræningen, det er at have overblik over sin hverdag. Det er vigtigt både at have tid og sætte god tid af til træningen, således at du ikke skal stresse over din træning, og at det dermed kommer til at føltes som en sur pligt og være en belastning i hverdagen. 

En god måde at holde overblik over sin hverdag, det er at gøre brug af kalender og hverdag føre et lille skema over, hvad du skal nå i løbet af dagen og hvor meget tid du skal sætte af til det. Dette gør tingene mere overskuelige og kan være med til at holde dig lidt i snor, således at du ikke konstant ender ud i overspringshandlinger. 

En god playliste 

En tredje ting som virkelig kan være med til at gøre træningen langt nemmere og sjovere at komme i gennem, det er en god playliste. Det er videnskabelig bevist, at musik er med til at øge vores velvære samt aktiverer vores følelsesmæssige, motoriske og kreative områder i hjernen. 

Derfor kan det være super effektivt at sammensætte en playliste med alle dine yndlingsnumre, som du kan benytte under hjemmetræningen. Da dette vil være med at gøre dig i godt humør og øge lysten til at få kroppen i bevægelse.

Motivation

Behageligt træningstøj

Den fjerde og sidste ting, som har stor betydning for ens træningslyst, det er det rette træningstøj. Selvom det kan lyde overfladisk og man umiddelbart ikke tænker, at tøjet bør have betydning eller have en vigtig faktor for ens træningslyst, så er der mange, som faktisk nikker genkendende til den følelse. 

Der er ikke noget værre end træningstøj, som kravler op alle de forkerte steder under træningen, derfor er det vigtigt at tøjet sidder godt og er behageligt for kroppen. Derudover så gør det altså også bare noget ekstra for energien, hvis man også bærer noget træningstøj, som man føler, at man ser godt ud i, også selvom man måske ikke skal vise sig for nogle.