n11

Har familien mistet et medlem, og har dit barn svært ved at forstå, hvad det vil sige, kan det for dit barn også komme som et chok, at så mange mennesker vil blive meget kede af det til selve begravelse af den afdøde. I denne artikel får du tips til, hvordan du forbereder dit barn bedst muligt på begravelsen.

Tal om de svære ting

Åbn op for samtale med dit barn. Spørg ind til, hvad dit barns idé om døden er. Tror de på, at man lever videre eller at man er endt som regneormemad? Begge svar er lige gode, og det er vigtigt, at I kan tale fordomsfrit om konceptet at være død. Dit barn er måske ikke nær så ked af det som du selv, og det er nok, fordi dit barn ikke forstår, hvad det vil sige. Det er vigtigt, at du er afklaret med dette, så du ikke bliver såret over dit barns ord, som nemt kan lyde ufølsomme.

Når begravelsen skal forberedes, kan du få hjælp hos bedemand i farum. Her bør barnet ikke involveres, men du kan spørge, om de har ønsker til en sang, der skal synges i kirken.

Forbered dit barn på begravelsen

Det er en god idé at forberede dit barn på, hvad det vil sige at tage til begravelse. Fortæl om, at man går i sort tøj, at dit barn nok skal være forberedt på, at barnets onkler og tanter nok vil være mindre glade end normalt, at de måske vil komme til at græde lidt, og at det alt sammen er en rigtig sund måde at komme igennem en begravelse på. Forklar dit barn, at det er helt okay, hvis de ikke græder og at det omvendt er helt okay, hvis de græder meget.